İlk kez kamera karşısında

İlk kez kamera karşısında

Mart ay sonunda Barcelona'da 31 yaşındaki Oscar isimli hastaya tam yüz nakli gerçekleştirilmişti.

Hasta, bundan beş yıl önce av tüfeğinden çıkan kurşun ile yüzünün büyük bir bölümünü kaybetmişti. Dünyada ilk kez gerçekleştirilen tam yüz naklinden sonra Oscar, bugün ilk kez kamera karşısına çıktı.

Kişisel gizlilik nedeniyle soyadı açıklanmayan hasta, hastaneden taburcu olduktan sonra bugün İspanya'da bir basın toplantısında konuştu.

Hala konuşmakta güçlük çeken Oscar "Ameliyatımı gerçekleştiren hastane ekibine, tüm doktorlarıma ve donörümün ailesine çok teşekkür ediyorum." dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Doktorlar, basın toplantısında güçlükle konuşabilen Oscar'ın fiziksel terapilerinin süreceğini ve yaşadığı kaza öncesi çitfçilik yapan İspanyol'un durumunun 1 yıl ila 1.5 yıl arasında daha iyi seviyeye geleceğini söyledi.

Oscar'ın mart ayında Barcelona'daki Vall d'Hebron Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatı, 24 saat sürmüş ve operasyona 30 cerrah, anestezi uzmanı, hemşire ve tıp uzmanı katılmıştı. Ameliyat esnasında Oscar'a, yüz derisinin tamamı, tüm yüz kasları, dudaklar, burun, üst çene, dişler, çene ve elmacık kemikleri nakledilmişti. Bu komplike ameliyatta estetik operasyonun yanında kan damarlarını onarmak için mikro-cerrahi de uygulanmıştı.


sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.