İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Ne Yapmaya Çalışıyor? Muş İl Milli Eğitim Müdürü Ne Yapmaya Çalışıyor?Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik'in açıklaması.

2010–2011 eğitim-öğretim yılında Muş Fen Lisesi yeni yerleşkesinde hizmet vermeye başlamıştır. Yine Fen Lisesi için on adet lojman yapılmış ve personelin hizmetine sunulmuştur. Bu lojmanlardan birisi 26 Kasım 2010 tarihinde Muş İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar'a tahsis edilmiştir. Ancak bu süre zarfında İlhami Bayraktar ne kullandığı lojmanı boşatmış ne de kendisine tahsis ettirdiği lojmana geçmiştir. Bu durum, İl Milli Eğitim Müdürünün kanunsuz olarak iki lojmanda oturuyor görünmesine neden olmaktadır.

Milli eğitim lojmanlarını geç boşaltıyor diye lojman sakinlerine yazı üstüne yazı gönderen sayın Bayraktar'ın, söz konusu kendisi olunca sesini çıkarmaması dikkat çekicidir. Kendisine lojmanı kullanıp kullanmayacağı sorulması üzerine lojmanın geçici olarak birisine verilmesini istemiştir. Ancak geçici olarak lojmanı kullanmak isteyen çıkmamıştır. Bununla birlikte tahsis süresi içerisinde gerek lojman giderleri gerekse de yakıt gideri olarak lojman başına ortaya çıkan bakiye 20.12.2010 Tarihinde Muş Fen Lisesi Müdürü Sayın Kayhan Yalçın tarafından kendisine arz edilmiştir. Lojman sakinlerinin bu talebini duyan Sayın Bayraktar makamındaki konuklarının yanında; “Bu ne alçaklıktır? Bunlar kendilerini ne sanıyor? Beni konuşturmasınlar.” diyerek Fen Lisesi Müdürü Yalçın'a ve lojman sakinlerine hakaret etmiştir. Olayın lojman sakinlerince duyulmasının üzerine konunun doğruluğu teyit edilmiş ve lojman sakinlerince Muş Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet dilekçesi sunulmuştur. Konu ile ilgili olarak genel merkezimiz tarafından da Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurulmuştur.

İl Milli Eğitim Müdürü söz konusu Eğitim Sen Muş Şubesinin lojman iddiaları ile ilgili eksik belgeleri basına gösterip kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye ve yönlendirmeye çalışmıştır.

Muş İl Milli Eğitim Müdürü'nün Fen Lisesi idarecileri ve öğretmenlerine yönelik hakaret içerikli üslubu kabul edilemez olduğu gibi, hiçbir gerekçe bir ilin il milli eğitim müdürlüğü gibi önemli bir makamında bulunan bir kişinin sözlü hareketlerini haklı çıkarmaz. İl Milli Eğitim Müdürü'nü kurallara saygılı olmaya ve hakaret ettiği eğitim emekçilerinden özür dilemeye çağırıyoruz.

Eğitim Sen, Türkiye'nin neresinde olursa olsun, her zaman mağdur edilen eğitim ve bilim emekçilerinin yanında olmayı sürdürecektir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.