İki günde iki mağaza açtı, 350 kişi iş sahibi oldu

İki günde iki mağaza açtı, 350 kişi iş sahibi oldu

Küresel krizde en kötüsü geride kaldı mı kalmadı mı tartışmaları sürerken Türkiye'nin önde gelen şirketleri peş peşe mağazalar açarak istihdam oluşturuyor.

Alman perakende şirketi Real önceki gün 12. mağazasını Beşiktaş'ta açarken, dün de Koç Holding'in ev geliştirme sektöründe faaliyet gösteren mağazalar zinciri Koçtaş, Beylikdüzü'nde Türkiye'deki 22., İstanbul'daki 6. mağazasını açtı.



Yarın da Antalya Koçtaş'ı açacak olan Koç Holding her iki mağazada 350 kişiye istihdam sağladı. 18 milyonu Beylikdüzü Koçtaş, 10 milyon lirası da Antalya'daki Koçtaş mağazası olmak üzere 2 mağazanın yatırım tutarı 28 milyon lira oldu.

Beylikdüzü Koçtaş mağazasının açılışında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye'nin hızla değiştiğini ve geliştiğini, bu gelişimde lokomotif rolü İstanbul ve diğer büyük şehirlerin üstlendiğini belirtti. Türkiye'nin bu gelişimine paralel olarak Koçtaş'ın 2005 yılında başlattığı mağazalaşma sürecinin tüm hızıyla devam ettiğine işaret eden Koç, "Açılışını yaptığımız Beylikdüzü mağazamız, İstanbul'daki değişim ve gelişimin en güzel örneklerinden biri. Hızla artan nitelikli konutlar ve bu konutlarda ikamet etmeye başlayan genç ve dinamik nüfusun ihtiyaçları, bölgedeki hizmet sektörünün potansiyelini açıkça ortaya koyuyor.'' şeklinde konuştu. Koç, Beylikdüzü'nde hizmete giren Koçtaş mağazasının modern insanın evinde, işyerinde, bahçesinde kısaca tüm yaşam alanlarındaki ihtiyaçlarını daha estetik, daha fonksiyonel ve daha pratik bir şekilde karşılaması için binlerce ürün ve hizmet sunacağını belirtti. Beylikdüzü Koçtaş mağazasının yaklaşık 200 kişiye ek istihdam oluşturacağını belirten Koç, 27 Haziran Cumartesi günü Antalya'da açacakları mağazada ise yaklaşık 150 kişiye daha istihdam sağlanacağını kaydetti.

2010 yılında perakende sektörünün büyüklüğünün 200 milyar dolara yaklaşmasının beklendiğine dikkat çeken Mustafa Koç, insanların değişen ihtiyaçları, giderek farklılaşan ve küresel ölçeğe yayılan mal ve hizmet sunumunun perakendede yeni ufukların açılmasına imkan tanıdığını belirtti. Ev geliştirme sektörünün gelişime en açık alanlardan biri olduğunu ve sektörde yaklaşık 7-8 milyar dolarlık bir büyüklükten söz etmenin mümkün olduğunu ifade eden Koç, "Genel perakendenin içinde ev geliştirme sektörünün aldığı paya baktığımızda, bu alanda daha gidilecek çok yol, büyük potansiyel olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

Tüketici ile bu kadar iç içe olan sektörde şirket ve mağaza sayısı arttıkça en iyi fiyat-kalite dengesini sunmanın rekabette öne çıkmak için yeterli olmadığını ifade eden Koç, artık tüketiciye ürün ve hizmetin yanı sıra yaşam tarzına yönelik yenilikler ve farklılıklar sunmak gerektiğini, başarılarının ardında bu farklılaşma çabasının en büyük rolü oynadığını sözlerine ekledi. Mustafa Koç, Türkiye ekonomisinin tüm girişimci gücü, dinamik yapısına rağmen sıklıkla iniş-çıkış ve dalgalanmalara sahne olan bir yapı arz ettiğini vurguladı. Koç, ekonomik kriz sürecinde Koçtaş olarak sürekli tüketici davranışlarını inceleyerek talebi canlı tutacak, müşteriye yakınlaşacak stratejileri üretip uyguladıklarını ifade etti. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.