İhsan Doğramacı için son görev

İhsan Doğramacı için son görev

Prof. Dr. İhsan Doğramacı bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

 

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kurucusu, Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri'nin kurucu rektörü Prof. Dr. İhsan Doğramacı bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Doğramacı için kurucusu olduğu YÖK önünde bir tören düzenlendi.
  
EĞİTİMİN ZİRVESİ TÖRENDE
Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, TBMM Milli Eğitim Komisyon Başkanı Mehmet Sağlam, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK üyeleri ve Doğramacı ailesi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan törende, Prof. Dr. Doğramacının özgeçmişi okundu. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu törende yaptığı konuşmada, Doğramacının hayatı boyunca yaptığı çalışmalarla eğitim camiasına çok büyük katkıları olduğunu belirterek, uluslararası alanda da büyük bir saygınlık kazandığını söyledi.

Çubukcu, "Merhum İhsan Doğramacı ardında yeri doldurulamayacak bir boşluk bırakarak aramızdan ayrıldı. Bize aynı zamanda örnek alınacak bir hayat ve yükseköğrenime yaptığı katkılarda çok değerli bir miras bıraktı. Şimdi bize düşen onun yenilikçi tavrını örnek almak ve bilimsel düşüncesine sahip çıkmaktır. Onu her zaman saygıyla ve şükran duygularıyla hatırlayacağız" dedi.

ÖĞRENCİLERİNİN 'HOCABEY'İ
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da yaptığı konuşmada, Prof. Dr. İhsan Doğramacıdan bahsederken öğrencilerinin kendisine seslendiği 'Hocabey' ifadesini kullandı. Hocabey'in vizyoner kişiliğinin en önemli göstergelerinden birisinin vakıf üniversitelerinin kurulmasında oynadığı rol olduğunu belirten Özcan, "O dönemde yaptığı çalışmalarda vakıf üniversitelerinin kuruluşuna izin verilmesini sağlaması, bugvün Türk yükseköğretiminin kalitesinin artmasına ve çeşitliliğinin sağlanmasına katkı yapmıştır. Daha önceleri akamete uğramış vakıf üniversitesi kültürü, tekrar Türkiye gündemine getirilmeseydi bugün yükseköğretimdeki tektipçilik sürüyor olacaktı" diye konuştu. Konuşmaların ardından Doğramacının naaşı askerlerin omuzlarına alınarak cenaze aracına kondu.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.