Hükümetin Öğretmene Ek Ödeme Vermemesinin Nedeni

Hükümetin Öğretmene Ek Ödeme Vermemesinin Nedeni

Hükümetin Öğretmene Ek Ödeme Vermemesinin Nedeni

 

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu öğretmenlerin en büyük beklentilerinden birisi olan "ek ödeme" konusunda çok önemli açıklamalar yaptı.
 
Ahmet Gündoğdu, hükümetin öğretmenlerle ilgili kafasındaki tasarı ve ek ödeme verilmemesinin nedenini şöyle açıkladı.
 
Biz 150 TL ve % 5 + 5'e imza atacaktık. Hatta kabul etmediğimiz iddia edilen öğretmene 100 TL ek ödeme verilmesi durumunda da konuyu hakem kuruluna taşıyacak en azından 100 TL ek ödeme yanında diğer kısmının da hakem kurulunda görüşülmesini sağlayacaktık. Ancak hükümet 150 TL ek ödeme maliyetinin 1 milyon 823 bin TL olduğunu hesap ederek bu maddeden vazgeçti.
 
Ahmet GÜNDOĞDU, "Ancak daha vahim olanı ise hükümetin öğretmenler için düşündüğü ve ek ödemeye karşılık düşündüğü tasarı idi. Eski Milli Eğitim Bakanı, kariyer sistemi diye 450 ila 530 bin öğretmene, uzman öğretmen, kıdemli uzman öğretmen ve başöğretmen kariyerleriyle 170 TL ile 480 TL arasında sınavla bir iyileştirme yapma paketi düşünmüşler. Öğretmenlikte yetersiz olanlar ise bu tasarıya göre memuriyete indirilecek, uzman öğretmenlikte yetersiz olanlarda 5 yıl sonra öğretmenliğe düşürülecekti. Kariyer sınavlarında başarılı olan öğretmenler ek ödeme almış olacak başarısız olanlar ise bu ek ödemeden faydalanamayacaktı, 1 Ağustos'da 666 sayılı KHK'nın mağdur ettiği kesimlerin mağduriyetinin giderilmesini sağlamaya çalışacağız", dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum