HSYK'de toplu istifa

HSYK'de toplu istifa

HSYK Başkavekili Kadir Özbek, kendisiyle birlikte 2'si yedek, 4'ü asıl üyenin istifa ettiğini açıkladı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, düzenlediği basın toplantısında Özbek'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bilindiği üzere HSYK bir süredir gündemde çok yoğun yer almaktadır. Hukukun sürekli tartışma konusu yapılması ve yıpratılması topluma zarar vermektedir. Birey her an hukukun koruması altında olduğuna inanmalıdır. Hukuk kurumları ise bu süreçte kendisine verilen görevleri hukuk kurallarına göre yerine getirmek zorundadırlar.

HSYK hiçbir ön yargı ve art niyeti olamadan anayasa sınırları içinde görev yapma amacını ısrarla ortaya koymuş olasına rağmen Ağustos 2010'dan itibaren fiilen çalıştırılmamaktadır. Yapılan başvurulardan da hiçbir sonuç alınamamıştır.Bu nedenlerle ben ve arkadaşlarım görevimizden ayrılma kararı aldık."


Erdoğan ne dedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriye'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında HSYK'deki istifaları değerlendirdi. Erdoğan şunları kaydetti:

"HSYK ile ilgili konu bizimle ilgili bir konu değil. Kendi çerçevesi içinde o süreç işleri. Süresi dolanlar süresi dolduğunda zaten ayrılır. Yerlerine gelecek olanlar da yeni anayasa paketinde belirlenmiştir.

Açıklanmamış bir şey üzerinde benim konuşmam doğru değildir. Atamalar noktasına kimin nereye nasıl atandığı polemiğine girmeye gerek yok çünkü o konuda muhatabımız değiller."
Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.