HSYK krizinde devreye Cumhurbaşkanı girmeli'

HSYK krizinde devreye Cumhurbaşkanı girmeli'

MHP lideri Bahçeli, Gül'ü göreve çağırdı ve başörtüsü için taraflara destek vermeye hazır olduklarını söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) yaşanan istifa kriziyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye girmesini istedi. Bahçeli, MHP'nin Meclis Grubu toplantısında yaptığı konuşmasında şu mesajları verdi:

BAŞÖRTÜSÜ SORUNU: İki partinin başörtüsü meselesiyle ilgili yaklaşımları ibretlik bir hal aldı. 'Çözerdim, çözemezdin' sözlerinin kalıcı bir sonuç doğurmadığı gün gibi ortada. .

ÇÖZÜME VARIZ: Madem hem iktidar partisi hem de anamuhalefet başörtüsü sorununun çözümüyle ilgili görüş açıklıyor, kararlılık mesajları veriyor; o zaman gelirsiniz, bu kangren haline gelen meseleyi Meclis zemininde hep birlikte kökünden çözeriz. Üniversitelerde başörtüsü sorununun giderilmesine biz varız.

AKP ENDİŞELERİ GİDERMELİ: Bu konuda endişeleri olan varsa bu vatandaşlarımızın süreç içinde ikna edilmesi de AKP'nin sorumluluğudur. Başörtüsünün nasıl kullanılacağı hususunda da moda tasarımcılarına ya da Diyanet'e sormaya ve görüş istemeye mahal yoktur.

HSYK'DA GÜL DEVREYE GİRSİN: Mesele ciddidir. AKP kendi yargısını kurmaktadır. Tehlike had safhaya ulaşmıştır. Mahkemeler bekleyen dosyalardan geçilmezken, yıllarca süren davalarla vatandaşımız adliye koridorlarında ömür tüketirken, AKP için önemli olan yüksek yargıya kimlerin seçilip seçilmediği noktasında düğümlenmiştir. Bu son olaydan sonra, Sayın Cumhurbaşkanı mutlaka ve bir an önce devreye girmeli ve konunun muhteviyatı devlet krizine dönüşmeden girişimlerde bulunmalıdır."
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum