HSYK istifalarına sert yanıt!

HSYK istifalarına sert yanıt!

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor.

ÇİNE BARAJI

Çine barajı kendi sınıfında dünyada beşinci sırada. Tam 141 yıl önce hayal edilmiş olan gerçeği uygulamaya sokmuş bulunuyoruz. Abdülaziz'e bent yapılması talebini iletiyorlar. Geçen zaman içinde ilerleme kaydedilemedi. 1995 yılında yapımına başlanan barajı biz geldik, çalışmaları hızlandırdık ve tamamladık. Devasa eserde su tutulmaya başlandı. Çine Adnan Menderes barajı olarak belirledik ve açılışta ifade ettik. Ege'nin yakıcı güneşi altında onlarla birlikte o heyecanı yaşamak ayrı bir heyecan. Bu millet kendisine hizmet edenleri asla unutmuyor.

MİLLET 12 EYLÜL'DE HAKEMLİK YAPTI

İstanbul'da referandum sürecinde 3 gün içinde 25 ilçede miting yaptık. Millet kararını verdiği zaman onu değişirmeye kimsenin gücü yetmez. Biz milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık. Çocukların gözlerindeki umut ışığına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu millet engin ferasetin sahibi. Kimin hizmeti engellediğini çok iyi görüyor ayırt ediyor. İşte biz millet iradesi diyoruz. Onun için milletin hakemliği diyoruz. 12 Eylül günü milletimiz hakemliğini çok iyi kullanmıştır.


YARGI ERKİ KARARI SİNDİRMEK ZORUNDA

Beğenirler beğenmezler, ama demokrasilerde son sözü millet söyler. 12 Eylül'de son sözü millet söylemişir. Milletin kararına nasıl uymak zorundaysak, yürütme ve yargı erki de bu karara uymak içine sindirmek zorundadır. Arkadaşlarını 'hayır' için oy kabinine göndermeyenler millete 'hayır için sandığa gidin' dediler bu çelişki değil midir?

DÖRT DÖRTLÜK ŞOV

'Siyaset yapmak istiyorsanız cübbelerimizi çıkarın ve siyasi parti altında siyaset yapın' dedik. Siz kendi kendinizi yıpratıyorsunz. Siz rahat durmadınız siyaset yaptınız. Biz yapmadık. Makamları siyaset aracı olarak kullandınız. HSYK'da istifalar oldu. Hayırlıs olsun. Elinizi tutan yok. Geç kaldınız. Bunun adı dört dörtlük şovdur arkadaşlar. Bu öyle bir çalıştırılmıyoruz falan bunların hepsi kuru bahane. Bugüne kadar çalıştırılıyordunuz da 14 ağustos'tan sonra mı bu iş bitti? Zaten 12 Eylül'den sonra zaten toplantı yeter sayısından uzaksınız. Şimdi ne oldu da bizi çalıştırmadılar diyorsunuz. Fakat siz değil miydiniz Erzurum'da meslektaşlarınızın kararlarına müdahale edenler, ani kararlar alan siz değil miydiniz? Orada rahat çalışıyordunuz. Şimdi ne oldu da bizi çalıştırmadılar diyorsunuz? Bırakın gerçekçi olun. Bizim 'Yargıtay'da Danıştay'da adaylıklarımız var o yüzden ayrılıyoruz' deyin. Sayın başkenvekilinin 53 günü kalmış, diğerinin 2-3 günü kalmış. Milletimiz bütün ferasetiyle bunları görüyor. Millet üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü demiştir. Bu olay milletin 'evet' dediği Anayasa değişikliğinin ne kadar isabetli olduğunu göstermişir.

2011 yılında emekli aylıklarına yapacağımız artışı açıklamadan önce sizlere neler yaptığımızı hatırlatmak isterim. 8 yıl boyunca sadece enflasyon üzerinde artırmadık. Her alanda birçok düzenleme yaptık. Hastanelerin birleşirilmesi, doktora ve ilaca ulaşılmasını sağladık. Muhalefet lokal yanlışları bütünmüş gibi sunarak insaf dışı bir yaklaşım sergilediler.

Düşük aylık alanlara artış temini için Ocak ayında en düşük aylıkm en az 60 TL olmak üzere artı yüzde 4 oranırda artış yapıyoruz. Yüzde 4 oranındaki artış aynen geçerli. 2011 yılının tamamında yüzde 21.7 ile yüzde 4 arasında artırıyoruz. Endüşük emekli aylıkmarı 98 ilie 91 TL arasında artış sağlıyoruz.

SSK tarım emeklisi aylığına yüzde 17.3 oranırda artıyor. Bağkur emekli aylığı 574 TL'ye Temmuz ayında ise 597 TL'ye çıkıyor. En düşük SSK emekli aylığına 710 TL Temmuz ayında 739 TL'ye çıkıyor. 91 TL yani yüzde 14 oranında artıyor.
Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.