-Hisarcıklıoğlu: "Eğitime Yapılacak Katkı, Ülke Refahına En Büyük Yatırımdır"

-Hisarcıklıoğlu: "Eğitime Yapılacak Katkı, Ülke Refahına En Büyük Yatırımdır"

-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eğitim alanına yapılacak her türlü katkının, ülke refahına yönelik en büyük yatırım olduğunu dile getirerek, " Eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiç bir kazanımlarını ellerinde tutamazlar” dedi.

ANKARA (ANKA)- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin refahına yönelik en büyük yatırımdır. Çünkü eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiç bir kazanımlarını ellerinde tutamazlar” dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan mesajında, bir milletin geleceğinin şekillenmesinde en çok emek verenlerin öğretmenler olduğunu vurguladı.
Mesajda, küresel ekonomik krizin sarstığı dünyada, toplumun bütün kesimleri gibi öğretmenlerin de önemli sorunları bulunduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
“Ancak bütün bu sorunlara ve büyük sorumluluklara rağmen öğretmenlerimizin, büyük bir özveri ile genç neslin yetişmesinde en kalıcı ve ciddi katkıyı vermeye devam ediyor olmaları, geleceğimiz açısından en büyük güvencemizdir. Öğretmenlerimiz, Büyük Atatürk'ün dediği gibi 'yeni neslin kendi eserleri olacağının' idrakindedirler.
Eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiç bir kazanımlarını ellerinde tutamazlar. Bu bilinçle hareket eden TOBB daima, ilköğretim okullarından başlayarak eğitimin her kademesinde elinden gelen maddi ve manevi katkıyı ortaya koymuştur ve koymaya da devam etmektedir. Daha da ileriye gitmesi için var gücümüzle çalıştığımız ülkemizin bugünlere ulaşmasında ve bizlerin yetişmesinde en kıymetli emeği veren öğretmenlerimize minnet borçluyuz.” (ANKA)
(NUR/BÜN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.