Hıristiyan ve İslam eserleri için atölye

Hıristiyan ve İslam eserleri için atölye

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, Hıristiyan ve İslam sanatına konu olan görsel ve edebi malzemenin, yerli ve yabancı önemli uzmanların katılımıyla inceleneceği bir atölye çalışması düzenliyor.

Türkiye'de ve yurt dışında bu başlıkla düzenlenen ilk atölye çalışması olan "Hristiyan ve İslam Sanatında Karşılaşmalar: Melekler, Peygamberler, Azizler" başlıklı projede, iki inanç sistemine ait görsel ve edebi malzeme, çok disiplinlilik zemininde tartışılacak.

6-7 Kasım'da düzenlenecek etkinlik kapsamında, iki inanç sistemine ait imgeler, söylenceler, destanlar, mitler gibi eserler, "tarih ve coğrafyanın etkisi, kültürel etkileşim, birlikte yaşamanın etkileri" bağlamında yorumlanacak.

Projeyi hazırlayan ve yürüten Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Sercan Yandım, bu alanda çalışmalar yürüten çok önemli isimlerin katılacağı atölye çalışmasıyla öncelikle uluslararası düzeyde iletişim, çalışma ve geleceğe yönelik işbirliğinin amaçlandığını kaydetti.

Yandım, özellikle genç akademisyenlerin ve öğrencilerin, kendi alanlarından veya diğer disiplinlerden uzman bilim insanları ile karşılaşmalarını, bilimsel tartışmalara katılımlarını ve fikir alışverişinde bulunmalarını hedeflediklerini belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, Gerda Henkel Vakfı ve İngiliz Arkeoloji Enstitüsünün katkı verdikleri proje kapsamında yapılan çalışmalar ve sunulan tebliğler de daha sonra kitap olarak yayımlacak.

Ayrıntılı programına sanat tarihi bölümü internet sitesinden ulaşılabilen atölye çalışmasına katılacak isimler arasında, Günsel Renda, Oya Pancaroğlu, Semiha Yıldız Ötüken, Zeren Tanındı gibi bu alanda önemli çalışmalar yapan uzmanlar yer alıyor.

Apostolos Mantas, Karin Kirchhainer, Smilka Gabelic, Heidemarie Koch, Guntram Koch gibi yabancı uzmanlar da sunumlarıyla bu konudaki birikimlerini ve çalışmalarını katılımcılarla paylaşacak.

Sanat tarihi alanına önemli bir katkı sunması beklenen atölye çalışmasının, Hacettepe Üniversitesi'nin girişimiyle internet üzerinden canlı olarak yayımlanması planlanıyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.