Hindistan'da terörist saldırılar!

Hindistan'da terörist saldırılar!

Hindistan polisi, Mumbai kentinde 7 saldırı düzenleyen silahlı kişilerin, Tac Mahal ve Oberoy otellerinde rehineler aldıklarını açıkladı. Rehineler arasında Türk bir çift de var!

Üst düzey emniyet yetkilisi A.N. Roy, Tac Mahal ve Oberoy otellerinde rehineler alındığını söyledi.
Hint televizyon kanalları da şu ana dek 80 kişinin öldüğü, 250 kişinin yaralandığı saldırılarda Mumbai Terörle Mücadele Birimi Şefi Hermant Karkare'nin de yaşamını yitirdiğini duyurdu.
Bu arada bir İngiliz görgü tanığı, saldırganların Hindu ya da Urduca konuştuklarını bildirdi.
Mumbai'de Oberoy ve Tac Mahal otelleri, Chhatrapati Shivaji Terminus Tren İstasyonu, Leopold's Restoranı ve kentin güneyindeki karakollar dahil olmak üzere 7 ayrı yere silahlı kişilerce otomatik silahlar ve el bombalarıyla saldırılar düzenlendi.
CNN/IBN Televizyonu, daha önce saldırganların, Tac Mahal Oteli'nde Batılılar'ı rehin aldıklarını duyurmuştu.
Saldırıların nedeni henüz bilinmezken, Tac Mahal Oteli'nde kimi Avrupalı milletvekillerinin kaldığı, Oberoy Oteli'nin de kordon altına alındığı belirtiliyor.
Mumbai'de 2007 yılı temmuz ayında düzenlenen bir dizi saldırıda da 187 kişi ölmüştü.

SALDIRILARIN SORUMLULUĞUNU DECCAN MÜCAHİDİN ÖRGÜTÜ ÜSTLENDİ
Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılar üzerine ordunun, turistlerin rehin alındığı açıklanan Oberoy Oteli'ne ilerlediği bildirildi.
CNN/IBN Televizyonu, ordunun, saldırganların hala içeride oldukları ve rehineler aldıkları söylenen Oberoy Oteli'ne asker gönderdiğini duyurdu.
Haberde ayrıca Oberoy ve Tac Mahal otellerinden patlama seslerinin duyulduğu kaydedildi.
Bu arada saldırıların sorumluluğunu Deccan Mücahidin adlı bir örgüt üstlendi. Adı duyulmamış örgütün, haber kuruluşlarına gönderdiği e-postada, saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini bildirdiği açıklandı.
Mumbai'de silahlı kişilerce Oberoy ve Tac Mahal otelleri, Chhatrapati Shivaji Terminus Tren İstasyonu, Leopold's Restoranı ve kentin güneyindeki karakollar dahil olmak üzere en az 7 ayrı yere silahlı kişilerce otomatik silahlar ve el bombalarıyla düzenlenen saldırılarda şu ana dek 80 kişi öldü, 250 kişi de yaralandı.
Saldırıların nedeni henüz bilinmiyor.
TAC MAHAL OTELİ'NDE YANGIN BAŞLADI
Hindistan'ın Mumbai kentinde saldırıya uğrayan yerlerden biri olan Tac Mahal Oteli'nin üst katında şiddetli bir yangın başladı.
Üst üste patlamalar ve silah seslerinin duyulduğu otelden ağır duman ve alevler yükseliyor.

BM GENEL SEKRETERİ BAN'DAN KINAMA MESAJI
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen ve onlarca kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan saldırıları kınadı.
Genel Sekreter Ban, mesajında, şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, sivillere yapılan bu tür saldırıların asla haklı gösterilemeyeceğini vurguladı.
Ban, saldırıları düzenleyenlerin bir an önce adalete teslim edilmeleri gerektiğini kaydettiği mesajında, saldırılarda yakınlarını yitiren ailelere, Hindistan halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerini de sundu.


TAC MAHAL OTELİ'NDEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
Hindistan'ın Mumbai kentinde saldırıya uğrayan otellerden Tac Mahal'deki yangına müdahale eden itfaiye araçları, dışarıdan su sıkarak yangını kısa sürede söndürdüler.
Otelden kaçan bir İngiltere vatandaşının anlatımına göre saldırganlar Tac Mahal Oteli içinde özellikle ABD ve İngiltere vatandaşlarını hedef aldılar. Rakesh Patel adlı bu görgü tanığına göre saldırganlar, "Kimin ABD veya İngiltere pasaportu var?" diye sordular.
Tac Mahal Oteli'nde 7-15 arasında yabancı rehinenin olduğu sanılıyor. Oberoi Otel'de de rehin alınanların ise yabancı mı Hindistanlı mı olduğu bilinmiyor.
Baskına uğrayan otellerden yaklaşık 50 kişinin kaçmayı başardıkları bildirildi.

ŞÜPHELİLERDEN 4'Ü ÖLDÜRÜLDÜ, 9 KİŞİ ELE GEÇİRİLDİ
Hindistan'ın Mumbai kentindeki saldırganlar arasında bulunduğu sanılan 4 şüphelinin öldürüldüğü, 9'unun da ele geçirilerek gözaltına alındığı bildirildi.
Yetkililer, polis güçlerinin iki ayrı noktadaki müdahalelerinde, araçlarla kaçmaya çalışan saldırganlardan 4'ünü öldürdüğünü belirttiler.
9 saldırganın da ele geçirildiği belirtilirken başka bir ayrıntı açıklanmadı.

TÜRK ÇİFT DE REHİNELER ARASINDA
CNN TÜRK'ün canlı yayınına bağlanan Alican Müezzinoğlu, anne ve babasının teröristler tarafından rehin tutulduğunu açıkladı. Müezzinoğlu, "Anne ve babam ile görüştüğümüzde herhangi bir sorun yoktu. Rehin alındıktan sonra da görüştük. Müslüman olduklarını söyleyince teröristler kendilerine iltimas göstermiş" dedi.
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.