Hiçbir saltanat sütten çıkmış ak kaşık değildir

Hiçbir saltanat sütten çıkmış ak kaşık değildir

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan henüz ilk bölümüyle eleştiri oklarına hedef olan Muhteşem Yüzyıl dizisine destek: 500 yıldan fazla cihana hükmetmiş bir imparatorlukla elbette övünüyoruz, ama hiçbir saltanat sütten çıkmış ak kaşık değildir. Fra

İlk bölümü 5 Ocak'ta yayınlanmasına rağmen, bir ay önceden linç kampanyasına maruz kalan 'Muhteşem Yüzyıl', Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın gündeminde... Ankara Cer Modern'de açılan ''Türkiye'nin Estetik Birikimi ve Renkleri'' adlı sergiye katılan Bakan Günay, 'Muhteşem Yüzyıl'la ilgili bir soru üzerine 'Cihana hükmeden bir padişah var, ama bir kadının önünde, kendi çocuklarına kıyabilecek kadar da bir aşkın tutkunu. Bu dizi belki buna biraz yaklaşmaya çalışıyor olabilir. Fragmanlar üzerinden hüküm vermeyelim' dedi.

Tarihsel film ve dizilerin çekilmesinin, ülkeye olan ilgiyi artıracağını belirten Günay, 'Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman çevresinde geçen trajediyi, Shakespeare trajedilerinden 'çok daha insani ve derin' görüyorum. 500 yıldan fazla cihana hükmetmiş olan bir imparatorlukla elbette övünüyoruz, ama hiçbir saltanat sütten çıkmış ak kaşık değildir. İster Roma'da olsun ister Avrupa'da ya da Asya'da... İster bizim topraklarımızda. Tarihin çok güzel ve şanlı sayfaları olduğu gibi çok acı, ama anlamamız gereken insani sayfaları da vardır' diye konuştu.
AKŞAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.