Her partiye bir ombudsman

Her partiye bir ombudsman

Her partiye bir ombudsman

Ombudsmanlık' halktan onay alırken, AK Parti Ombudsmanı Topaloğlu “Diğer partilerin de ombudsmanı olsa parti içi çatışmalar yargıya gitmeden, partiler kayyuma devredilmeden önlenir” dedi

• AK Parti'nin Ombudsmanı, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı Nur Doğan Topaloğlu, diğer siyasi partilere de ombudsman görevlendirme çağrısı yaptı. Halen ombudsmanlık müessesesi olan tek partinin kendi partileri olduğunu hatırlatan Topaloğlu, “12 Eylül'de Türkiye'nin de ombudsmanı olması kabul edildi. Bu duruma siyasi partilerin de ayak uydurması ve ombudsman görevlendirmeleri gerekir. Öyle yaparlarsa, Saadet Partisi gibi kayyuma kadar varan süreçleri yaşamazlar” dedi.

PARTİLER YASASINA DA GİRSİN

Ombudsmanın meseleler yargıya taşınmadan devreye girdiğini belirten Topaloğlu, “Demokrasi hemen yerleşmiyor. O safhada çok yol alacağız. Partilerin kayyuma devredilmesi, parti içi çekişmeleri yargıya taşıma falan. Ombudsmanlık işlemeye başladığı zaman, bunlara gerek kalmayacak. Yeni çıkacak Siyasi Partiler Yasası'nda ombudsmanlığın zorunlu olması için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

MESELELER BÜYÜTÜLMÜYOR

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana yüzlerce olayı tatlıya bağladıklarını belirten Topaloğlu “Dayanışma yüksek olduğunda sorunları tatlıya bağlamak kolaylaşıyor” dedi. • YAKUP BULUT

İşte AK Parti'nin 3 kişilik heyeti

Topaloğlu, AK Parti'nin ombudsmanlığını oluşturan 3 kişilik “Demokrasi Hakem Kurulu”nda TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam ve Konya Milletvekili Sami Güçlü ile birlikte karar aldıklarını, bu kararların da partide ağırlığı olduğunu söyledi. Topaloğlu, Başbakan Erdoğan'ın bu konuya başından beri önem verdiğini söyledi.


Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.