Her Öğrenci Önemlidir Projesi Çıktıları Paylaşıldı

Her Öğrenci Önemlidir Projesi Çıktıları Paylaşıldı

Akademisyenler Birliği Derneği yürütülen “Her Öğrenci Önemlidir! Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrenciler İçin Bütünleştirici Eğitim Hizmetlerinin İyileştirilmesi” projenin kapanış konferansı ve proje sonuçlarının paylaşıldığı panel geniş bir katılım ile yapıldı.

Akademisyenler Birliği Derneği yürütülen “Her Öğrenci Önemlidir! Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrenciler İçin Bütünleştirici Eğitim Hizmetlerinin İyileştirilmesi” projenin kapanış konferansı ve proje sonuçlarının paylaşıldığı panel geniş bir katılım ile yapıldı.

Programa Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, Akademisyenler Birliği Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. İsmail Şahin, Akademisyenler Birliği Derneği Projeler Koordinatörü ve Gazi Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Fındık, konuklar, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Akademisyenler Birliği Derneği ile omuz omuza birçok anlamlı adım attıklarını söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Üniversitesi olarak, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projelerde yer almanın toplumsal fayda yaratma noktasında büyük önem taşıdığının farkındayız. Bu projenin her aşamasında, sadece öğrencilerimiz için değil, aynı zamanda toplumumuz için ne kadar önemli bir adım attığımızın farkındalığıyla hareket ettik” dedi.

Gazi Üniversitesi olarak, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde olduklarını dile getiren Sayın Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin, hak ettikleri eğitimi alabilmeleri için, onları doğru anlamamız gerekmektedir. Maalesef, özel öğrenme güçlüğünün yanlış anlaşılmasından dolayı, bu öğrencilere gereken destek sağlanamamaktadır. Bu projemizle, bu konuda farkındalığı arttırmayı ve eğitimde fırsat eşitliğini tesis etmeyi amaçladık. Bugün burada, projemizin sonuçlarını, deneyimlerimizi ve geleceğe yönelik planlarımızı paylaşmak için toplandık. Bu süreç içerisinde, "öğrenme güçlüğünü fark edelim, fark yaratalım!" ilkesiyle hareket ettik. Konferansımızda alanında uzman hocalarımızın sunumlarıyla bu konudaki bilgi birikimimizi daha da derinleştireceğiz.”

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu vesileyle, projede emeği geçen tüm akademisyenlerimize, birlikte pek çok projeye imza attığımız Akademisyenler Birliği Derneğine, destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Projenin kapanış konferansında, bir araya gelmemizi daha da anlamlı kılan sunumlarıyla bizleri aydınlatacak olan, değerli hocalarımıza, özel bir teşekkür etmek istiyorum. Bilgilerini, deneyimlerini ve uzmanlıklarını bizimle paylaşacak olmaları, bu konuda daha derinleşmemize, bilgi sahibi olmamıza ve projemizin sonuçlarını daha geniş bir perspektifle değerlendirmemize imkân tanıyacaktır. Bu anlamlı projenin kapanış konferansında sizlerle bir arada olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ederek, başta Prof. Dr. İsmail Şahin hocamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum.”

Açılışta kısa bir konuşma yapan MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, genel müdürlük olarak özel eğitim ve rehberlik hizmeti sunmaya çabaladıklarını söyledi. Çocukların ve bireylerin bu konuyla ilgili ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını dile getiren MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, önemli işler icra ettiklerini vurguladı. Gerçekleştirilen projeden binlerce öğrencinin faydalandığını ifade eden MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar¸ verdiği desteklerler dolayısıyla Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Açılışta konuşan Akademisyenler Birliği Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. İsmail Şahin ise, sözlerine Filistin’de yaşanan üzücü olayları kınayarak başladı. Projenin Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edildiği bilgisini veren Akademisyenler Birliği Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. İsmail Şahin, projenin süresinin 24 ay olduğunu kaydetti. 24 aylık süre boyunca birçok eğitim düzenlediklerini belirten Akademisyenler Birliği Derneğinin 30 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu da belirten Prof. Dr. İsmail Şahin, “Bu 30 yıllık süreçte birçok bilimsel faaliyet ve proje ürettik. Fakat Her Öğrenci Önemlidir! Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrenciler İçin Bütünleştirici Eğitim Hizmetlerinin İyileştirilmesi Projesinin bizde yeri çok ayrıdır. Bu vesileyle verdikleri destekler dolayısıyla Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkürlerimi sunarım” diyerek sözlerini noktaladı.

Açılışta son olarak Akademisyenler Birliği Derneği Projeler Koordinatörü ve Gazi Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Fındık projenin çıktıları hakkında bilgiler verdi. Projeyle öğretmenleri, aileleri ve okul yöneticilerini bilinçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Akademisyenler Birliği Derneği Projeler Koordinatörü ve Gazi Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Fındık, verdileri eğitimlerle öğretmenlerin kapasitelerini artırdıklarını belirtti.

Proje çıktılarının tüm basın ve ilgili kuruluşlarla paylaşıldığı belirtildi. Proje kapsamında ailelere, yöneticilere ve öğretmenlere yönelik 7 seminer düzenlendiği bilgisini de veren Akademisyenler Birliği Derneği Projeler Koordinatörü ve Gazi Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Fındık, “Bu seminerlere ek olarak, 63 okul yöneticisine eğitim verildi ve 166 kişide yüzde 115 oranında farkındalık artışı sağlandı” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etkinlik, dağıtılan final raporunun ardından sona erdi.

whatsapp-image-2024-04-04-at-4-04-09-pm.jpeg

whatsapp-image-2024-04-04-at-4-04-08-pm-1.jpeg

whatsapp-image-2024-04-04-at-4-04-08-pm.jpeg

whatsapp-image-2024-04-04-at-4-04-09-pm-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.