Her İki Liseliden Biri Meslek Liseli Olacak

Her İki Liseliden Biri Meslek Liseli Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitimin okullaşma oranının 2014 yılına kadar en az yüzde 50'ye çıkarılmasını planlıyor.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerde ortaöğretim içinde mesleki ve teknik ortaöğretimin payının yüzde 60-75 arası olması ve bu oranın Türkiye'de yüzde 45'te kalması Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Mesleki ve teknik eğitimin okullaşma oranının 2014 yılına kadar en az yüzde 50'ye çıkarılmasını planlayan MEB, mesleki ve teknik eğitim kurumlarını tanıtan, faaliyetleri anlatan CD ve broşürler, el ilanları ve afişler hazırlayarak başta ilköğretim okulları olmak üzere toplumun bütün kesimiyle paylaşılmasını sağlayacak.

Ailelere ulaşmak için veli bilgilendirme programları düzenlenmesini sağlayacak olan MEB, mesleki ve teknik eğitim veren okul-kurum sayılarının artırılmasına yönelik girişim ve faaliyetlere öncelik verecek.

MEB, eğitim ve istihdam dengesinin sağlanmasının desteklenmesi için resmi ve özelkurum ile sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler, vakıflar ve sektörle iş birliğini artıracak.

CEBREDEREK DEĞİL CEZBEDEREK
İşsizliğe mesleki eğitimin çare olacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise, genç nüfusun meslek liselerine “cebrederek” değil, “cezbederek” gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

2014'e kadar mesleki eğitimde sanayi ve hizmet sektörleri dikkate alınarak program türünü esas alan ve programlar arasında kolaylıkla geçişlerin sağlanabileceği esnek bir sistemin hayata geçirilip uygulanması da öngörülüyor

eğitim gazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.