HAZİRAN'DAN ÖNCE ÖĞRETMEN ALINACAK MI?

HAZİRAN'DAN ÖNCE ÖĞRETMEN ALINACAK MI?

Başbakanlık, MEB Maliye Öğretmen Alımları Konusunda Ne Düşünüyor? En Az Kaç Öğretmen Alınacak? Açıklamayı Kim, Ne Zaman Yapacak?

Yüzbinlerce öğretmenin dört gözle beklediği açıklamanın bir kaç gün içerisinde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yapılacağı öğrenildi.

 

Ankara kulislerinden aldığımız bilgiye göre Mayıs sonunda en az 20 bin öğretmenin alınması planlanıyor.

 

İşte öğretmen alımına yönelik çok önemli bazı ayrıntılar;

 

Kadrolu mu Sözleşmeli mi?

 

Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı çevrelerinden alınan bilgiye göre Mayıs atamasında 20 bin civarında öğrtemen alınması planlanıyor. Bu rakam 25 bine de çıkabilir.

Öğretmen alımlarının kadrolu olacağı ve boşalan sözleşmeli kadrolara da daha sonra, tıpkı önceki alımlarda olduğu gibi sözleşmeli öğretmen alınacağı belirtiliyor

Ağustos Atamasından Farklı mı?

 

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ağustos ayından önce kesinlikle öğretmeni alımı yapılmayacağını daha önce açıklamıştı. Hatta egitimajansı.com'un bu yöndeki haberleri, MEB'in internet sitesinde kesin bir dille yalanlanmıştı. Ama gelen bilgiler, Mayıs sonunda ciddi bir öğretmen alımının gerçekleşeceği yönünde.

Bu konuda farklı söylemler var. Ağustos'taki 55 bin kadronun 25 binin Mayıs'a aktarılacağını söyleyenler de var. Maliye'den bir miktar daha ek kadro alınacağını söyleyenler de.

Ama Maliye'nin mali disiplini bozmamak için hala direndiği de yine bize gelen bilgiler arasında

Kadro Dağılımı Nasıl Olacak?

 

Mayıs alımında hangi branşlara öncelik verilecek? En fazla merak edilen konuların başında bu geliyor. MEB yetkilileri, bu konudaki ayrıntılı bilgilerin de Bakan Çubukçu tarafından verileceğini söylüyorlar. Ama genel dağılımın öncekilerden farklı olmayacağı, ihtiyaç duyulan alanlara öncelik verileceğini belirtiyorlar. Okul öncesi, ilköğretim, ingilizce, rehberlik bunların başında geliyor. Ama mümkün olduğunca geniş yelpazeden alım yapılacağı  özellikle vurgulanıyorSözleşmeli Alımlar Ne Zaman?

 

Kadrolu öğretmenlerden boşalan kodrolara ne zaman öğretmen alınacağı da hala netleşmiş değil. Hemen sonra diyenler de var. Ağustos sonrasına kalabilir diyenler de var. Bu konudaki ayrıntıların da yakında şekilleneceği  vurgulanıyorYeni Mezunların Hakkı Çalınıyor mu?

 

Ağustos ayında tek atama yapılamsı halinde 55 bin kişilik kadrodan yeni mezunlar da yararlanabileceklerdi. Ama bu durumda kadro azalması halinde onların şansının azalacağı iddiaları da var. Ve buna karşı çıkanları ikna etmek için de farklı projeler düşünülüyor. Ne olacağı ise henüz netleşmiş değil

Taban Puanlar Ne olur?

 

Mayıs'ın ikinci yarısında gerçekleşmesi düşünülen öğretmen alımında taban puanlar ne olacak? MEB yetkilileri bu konuda, belirleyici olanının, branşlara ayrılacak kontenjanların olacağını söylüyorlar. Daha önce olduğu gibi o branşa ayrılacak kontenjanın üç katına varan bir yelpazede başvuru alınacağını belirtiyorlar

Eş Durumu Tayinleri de Olacak mı?

 

Mazeret tayinleri için de belli bir miktarda kontenjan ayrılacağı özellikle vurgulanıyor...

 

Meslek liselerin Pozitif Ayrımcılık

 

Daha önce de sözü edilmesine karşın, tatmin edici bir rakama ulaşmayan meslek liselerine yönelik pozitif ayrımcılık bu atama döneminde gerçekleşecek mi? İlgililer özellikle dikkate alınacak diyorlar.

EĞİTİM AJANSI.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.