Haydi kızlar ablalarla liseye

Haydi kızlar ablalarla liseye

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ilköğretimi bitirdikten sonra eğitimine devam etmeyen kızlar ve ailelerini ikna için “Üniversiteli ablalardan” ekip kuracaklarını açıkladı. 500 üniversiteli kız öğrenci, ev ev dolaşıp eğitimin önemini anlatacak.

HÜRRİYET Ankara Bürosu’nu dün ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ‘Haydi Kızlar Liseye’ projesini anlattı: “İlköğretimi tamamlanmasının ardından eğitime devam etmeyen kız çocuklarını okula kazandırmak için yeni bir proje başlatıyoruz. ‘Haydi Çocuklar Okula’ projesinden yola çıkarak, ‘Haydi Kızlar Liseye’ adını koyduk. 1250 öğretmenin katılımıyla başlatacağımız bu projede, üniversiteli kız öğrencilerle çalışacağız. 500 öğrenci abla, il müdürlüklerinin belirlediği evleri ziyaret edecekler. En az 2 bin 500 kız öğrenciyi eğitime kazandıracağız. İkna ekibi, ziyaretlerinden önce üslup konusunda eğitim alacak.”

F klavye alır, öğretiriz

“F klavyeye dönülmesi çağrılarına destek veriyorum. F klavyeyi yerelleşme olarak görmüyorum. Bakıyorsunuz, Rusça, Çince ve İsveççe klavyeler var. F klavye İngilizce dilinde kullanılmaya da engel değil. Tekniği açıdan da hızlı yazmaya çok uygun. Q klavye yazmaktan çok oyun oynamaya uygun. Tüketici kendi diline uygun klavyeyi isteme hakkına sahip olmalı. Okullarda Q klavye öğretiliyor ama bundan sonra F klavye alır, öğretiriz.”

Müfredat neden değişmesin

“Hata yapma korkusundan, 30 yıldır müfredat değişmemiş. Şimdi müfredat çok sık değişiyor diye itiraz ediyorlar. Oysa dünyadaki ülke sayıları bile aynı kalmıyor. Dünya hızlı bir değişim için de tabii ki bizim de buna ayak uydurmamız gerekir. 2007’den bu yana bu müfredatla eğitim gören çocuklarda çok belirgin bir fark var. Demokrasi anlayışları, hak arayışları, öğrenme becerileri 10 yıl öncesinin çocuklarıyla kıyaslandığında çok farklı.”

Öğrencilerin hak arama talebini destekliyorum

ÜNİVERSİTELERDEKİ eylemlerle ilgili de görüşlerini bildiren Nimet Çubukçu eylemler abartılıyor dedi: “Ben gençlerden çok umutluyum. Çok donanımlı olduklarını düşünüyorum. 10 yıl öncesine kıyasla iyi yetişiyorlar. Üniversitelerdeki eylemler abartılıyor. Haklarında yapılan haberler kitlelerin desteğini pekiştirdi. Beni İzmir’de 3 kişi protesto etti, bu bile haber oldu. 80 bin öğrencinin olduğu bir okulda, 40-50 öğrenci eylem yapıyor. 68’lerin, 12 Eylül öncesinin kutuplaşması artık ne Türkiye’de, ne de dünyada geçerli. Terörize olan, şiddete yönelik eylemler sorgulanmalı. Şiddet içermeyen, başkasını baskı altına almayan hak arama taleplerini destekliyorum.”

hürriyet
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.