Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; öğleden sonra Ankara, Eskişehir, Edirne, Kırklareli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Amasya ile Samsun ve Sinop'un güney ilçelerinin, Bursa'nın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında; önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklıklarının; mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (güneş çarpması, vb) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra Sakarya ve Bilecik ile Bursa'nın doğu ilçelerinin, akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu ile Sinop'un güney ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Orta Karadeniz'in parçalı bulutlu, öğleden sonra Çorum ve Amasya ile Samsun'un güney ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...













SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.