Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Edirne, Kırklareli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Malatya, Gaziantep, Adıyaman ve Siirt çevreleri ile Ankara ve Tekirdağ'ın kuzey ilçeleri, Burdur'un doğu, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ağrı ve Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, Akdeniz kıyılarında güney ve batı, zamanla Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın kuzeyinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ağrı ve Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Az bulutlu, zamanla kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Sakarya, Bilecik, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya, akşam saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Burdur'un doğu ilçeleri ve Antalya'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kırıkkale'nin doğu ilçeleri ile Yozgat çevrelerinin, öğle saatlerinde bölgenin doğusu, Çankırı ve Kırıkkale ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin, akşam saatlerinde Eskişehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kırıkkale'nin doğu ilçeleri ile Yozgat çevrelerinin, öğle saatlerinde bölgenin doğusu, Çankırı ve Kırıkkale ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin, akşam saatlerinde Eskişehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Artvin çevreleri ile Çorum'un güney ilçelerinin, zamanla bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Malatya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Erzurum'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Gaziantep, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.