Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinden sonra güneybatısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ülkemizin güneyinde yağmur ve sağanak, Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esmesi bekleniyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (20-50mm), Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olması bekleniyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı(Sel, Don tehlikesi, Çığ tahlikesi vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı(Çatı uçması, Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: 
Çok bulutlu, bölgenin doğusunun öğle saatlerine kadar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 

EGE: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Muğla, Aydın ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu ile akşam saatlerinden sonra Antalya ve Burdur çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun öğle saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde ve yükseklerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Malatya çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Batman ve Siirt çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...







Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.