Hatıra ormanlarına çeki düzen geliyor

Hatıra ormanlarına çeki düzen geliyor

Hatıra ormanlarına çeki düzen geliyor

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, hemen hemen her il ve ilçede bulunan ve bakımsızlık nedeniyle kötü durumda olan hatıra ormanlarının tabelalarının sökülerek kuruyan fidanların yerine yenilerinin dikileceğini bildirdi.

ORMAN Genel Müdürü Osman Kahveci, ağaçların kuruduğu, kaderine terk edilmiş görünümüne kavuştuğu hatıra ormanlarında sadece tabelaların kaldığını belirterek, bunun da görüntü kirliğine yol açtığını kaydetti.

Tabela mezarlığı

Hatıra ormanı tahsis edilen kurum ve kuruluşların önemli bir kısmının bu alanların bakımını yapmadıklarını veya yapamadıklarını vurgulan Kahveci, şunları kaydetti:

“Birçoğunda dikilen fidanlar kurudu. Hatıra ormanları adeta 'tabela mezarlığı' gibi oldu. Sonuçta tabela var, ama altında fidan kurumuş. Bu hoş bir görüntü olmuyor ve insanlara itici geliyor. Bu nedenle Çevre ve Orman Bakanlığının talimatları doğrultusunda bakımı yapılmamış, fidanları kurumuş ve sadece tabelası kalmış yerlerde görüntü kirliliğini önlemeye yönelik çalışma başlattık. Oralardaki tabelaları kaldırarak kurumuş fidanları sökeceğiz, bakımı yapıp çıplak alanları tekrar ağaçlandıracağız ve yeşil bir görünüme kavuşturacağız. Biz buradaki tabelaları kaldırarak kendimiz tekrar fidanlar dikeceğiz bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.