Hastaneye giden memur ne yapacak

Hastaneye giden memur ne yapacak

15 Ocak'tan itibaren devlet memurları kurumlarından sevk almaksızın, sağlık karnesi olmaksızın hastanelere müracaat edebilmekte. Sevkin kalkması ile birlikte bazı memurlarımız habersiz işe gelmemekte

15 Ocak'tan itibaren devlet memurları kurumlarından sevk almaksızın, sağlık karnesi olmaksızın hastanelere müracaat edebilmekte. Sevkin kalkması ile birlikte bazı memurlarımız habersiz işe gelmemekte. Sorulduğunda 'hastanedeyiz' diye cevap vermekte. Eskiden sevk vardı hastaneye gidip gitmediğini kontol edebiliyorduk. Şimdi hastaneye giden memurları nasıl kontrol edeceğiz?

Sevgili okurum. 15/01/2010 tarihinden itibaren devlet memurlarının kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından devralınmıştır. Bu tarihten itibaren devlet memurları kurumlarından sevk almaksızın T.C. kimlik numarası ve kimlik tespiti için gerekli bir belge (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı, pasaport) ile birlikte, sağlık karnesi olmaksızın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularına müracaat edebilmekte.


Tedavisi yapılan memurlar için çalışabilir kağıdı düzenlenecek. Sevk almadan giden devlet memurlarının takibi için Sosyal Güvenlik Kurumu güzel bir çözüm bulmuş. Devlet memurlarından kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularınca yapılan muayeneleri sonucu istirahatlı bırakılmalarına gerek görülmeyen veya ayakta tetkik ve tedavileri sağlanıp da iş görebilecek durumda bulunanlara müdavi (hastaya bakan) hekimlerce Sağlık Uygulama Tebliği Eki'ndeki 'Çalışabilir Kağıdı' (EK-11/A) düzenlenecek.


Bu belgeyle devlet memurları hakkında yapılan tedavi işlemlerinden kurumlarının bilgilendirilmesi sağlanmış olduğu gibi memurun hasta olması sebebiyle görevine gelmeme nedeni de belgelendirilmiş olmakta. Böylece memurların gerçekten tedavileri için sağlık kurumlarına gidip gitmediğininde kontrolü de sağlanmış olacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENDE DAMGA VERGİSİ BİNDE 8.25

Sözleşmeli öğretmenlerin hizmet sözleşmelerinin yenilenmesinde Damga Vergisi oranı kaçtır? Yavuz KOCA

Sevgili okurum; 4/B'li sözleşmeli statüde çalışanlar ilk defa düzenlenen ya da yenilenen hizmet sözleşmelerinin her bir nüshasının, sözleşmede yer alan aylık brüt ücret miktarı ile sözleşme süresinin çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden Maliye Bakanlığı'nın tebliğine göre binde 8.25 oranında 488 sayılı kanuna göre Damga Vergisi'ne tabi tutulması gerekmekte.

memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.