Haksız not veren öğretmene ceza verilecek

Haksız not veren öğretmene ceza verilecek

Haksız not veren öğretmene ceza var MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) yerleştirme puanında etkili olan Yılsonu Başarı Puanı'nın (YBP) oluşmasında torpil yapan öğretmenlere de okul yönetimlerine de ceza verecek

İlköğretim müfettişleri; öğrencilerin ders notları, il bazında yapılan ortak sınav, Seviye Belirleme Sınavları'ndan (SBS) aldıkları puanları kontrol edecek. Puanlar arasında tutarsızlık saptanması durumunda öğretmenleri de okul yönetimlerini de cezai işlem bekliyor.

MEB, Müsteşar Muammer Yaşar Özgül imzası ile Yılsonu Başarı Puanı'na ilişkin yaşanan haksız uygulamaların engellenmesine yönelik bir genelge yayınladı. Özgül, söz konusu genelgede başta Anadolu ve fen liseleri olmak üzere sınavla öğrenci alan okullara yerleştirmede YBP NEDİR kullanılan Ortaöğretim Yerleştirme Puanı'nın oluşmasında öneme sahip olan YBP'de yaşanan torpillere yönelik olarak bir dizi önlem alınmasını istedi.

Özgül, 81 ilin milli eğitim müdürlüğüne gönderdiği yazıda okul yönetimlerine okul notlarında torpil yapana af yok uyarısında bulundu. İlköğretimin 6, 7 ve 8'inci sınıflarında, öğrencinin o yıl derslerden aldığı yılsonu puanlarının haftalık ders saati ile çarpılarak elde edilen ağırlıklı puan toplamının, haftalık ders saati toplamına bölümü ile hesaplanan puan. Ortaöğretim Geçiş Sistemi'nde ortaöğretim kurumlarına yerleştirmede kullanılan Sınıf Puanı 6. 7. ve 8. sınıflar için her yıl ayrı ayrı hesaplanıyor. Hesaplamada da SBS yüzde 70, YBP yüzde 25 etkili oluyor.

Esra YAZDIÇ / ANKARA
Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum