Hakimler neden hedef oldu?

Hakimler neden hedef oldu?

Ergenekon ve Balyoz mahkemelerinde görevli olmamalarına rağmen İstanbul Adliyesi'nde görevli bazı hakimler de Ali Suat Ertosun öncülüğünde hazırlandığı iddia edilen korsan listeye girdi.

Hepsinin ortak özelliği ise Ergenekon ve Balyoz sanıklarının itirazlarını kabul etmemeleri ya da Ergenekon sanıkları aleyhine karar vermeleri olduğu görüldü. İstanbul 9. Ağır Ceza Üyesi İdris Asan, Ergenekon kapsamında üst düzey subaylara yönelik çok sayıda arama ve tutuklama kararları vermişti.

Korsan listedeki isimlerden birisi de İstanbul 11. Ağır Ceza Üyesi Metin Özçelik. Özçelik'in, Ergenekon soruşturmasında nöbetçi hakim olarak bazı arama ve tutuklama kararlarında imzası var. Özçelik, 102 Balyoz sanığı hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına da muhalefet etmişti. Kafesv e Amirallere Suikast davalarıyla birleştirilen Poyrazköy davasına bakan 12. Ağır Ceza Üyesi Mehmet Karababa da hedefte. Karababa, sanıkların tahliye ve askeri mahkeme taleplerini reddediyor.

Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza'nın kararlarına itiraz makamı olan 14. Ağır Ceza'nın da iki üyesi korsan listenin hedefinde. 14. Ağır Ceza üyeleri Rüstem Eryılmaz ve Resul Çakır da korsan kararname ile görevden alınmak isteniyor. Ergenekon soruşturmalarında birçok arama ve tutuklama kararında imzası bulunan Eryılmaz, Albay Dursun Çiçek'i ilk kez tutuklayan hakim. Resul Çakır ise Albay Çiçek'in tahliyesine itiraz eden hakim. Ergenekon itirazlarının çoğu reddediyordu.



Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.