Hafta sonu havalar nasıl olacak?

Hafta sonu havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güneydoğu kesimleri ile zamanla güney ve batı kesimler parçalı ve çok bulutlu; Hakkari çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, gece saatlerinden itibaren İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Hatay çevreleri ile Mersin'in batı kıyıları, Osmaniye'nin güney ilçeleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ve İstanbul'un Avrupa yakasının yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, akşam saatlerinden sonra güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgede buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Çanakkale, Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçeleri ve İstanbul'un Avrupa yakasının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren İzmir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Hatay çevreleri ile Osmaniye'nin güney ilçeleri, Mersin'in batı kıyıları ve Antalya'nın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresi'nde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla kıyı kesiminin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı, güney kesimleri çok bulutlu, Hakkari çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, doğusu ile zamanla batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.