Hafta sonu havalar nasıl olacak?

Hafta sonu havalar nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeybatısı ile zamanla batı bölgelerin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu,..

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeybatısı ile zamanla batı bölgelerin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar,Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Eskişehir, Manisa'nın kuzey ve doğusu, Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerimizin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle yüksek sıcaklığın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli ile Manisa'nın kuzey ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller yöresinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceğitahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











 
 
Sabah


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.