Hacettepe Radyoloji Bölümünde Neler Oluyor?

Hacettepe Radyoloji Bölümünde Neler Oluyor?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümünde Neler Oluyor?

Ülkemizin en önemli sağlık kurumlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümünde yaşandığı ifade edilen olay, akıllarda bazı soru işaretleri bırakıyor.

Konu hakkında sitemize gelen bir yazıyı, Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi ve Radyoloji Bölümü yetkililerinin dikkatine sunuyoruz. 

"Sağlık problemi nedeniyle bir yakınımız, Hacettepe Üniversitesi Radyoloji Bölümünde tedavi görüyor. Radyoloji Bölümünde çok fazla yığılma olduğundan, hizmetlerin daha hızlı yürütülmesi için Özel bir firma ile anlaşma sağlanmış. Anlaşma gereği, bu özel firma tarfından radyoloji hizmetleri hızlı bir şekilde veriliyor. 

Ancak, sonuçların yorumlanması konusunda sıkıntı yaşanıyor. Bizlere "Özel bir firmanın yaptığı görüntüleme sonuçlarına güvenemeyiz. Kendi hocalarımızdan biri tarafından bu görüntü sonuçlarının değerlendirilmesi lazım." şeklinde konu söyleniyor. 

Ve bizden talep edilen 120 TL bir ücret karşılığında, özel firmanın görüntü sonuçları hocalara gösteriliyor. Bu uygulaman, sağlık sıkıntıları nedeniyle tedavi görmek amacıyla bölüme gelen hasta ve yakınlarını zor durumda bırakıyor. Ayrıca bu uygulama; hastaların içinde bulundukları zor durumu, çıkar amaçlı kullanmak anlamına geliyor. 

Lütfen Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi yetkilileri bu duruma bir çözüm bulsunlar. 

Bir Hasta Yakını."

Buradan biz de Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi yetkililerine sesleniyoruz;

Böyle bir durum gerçekten var mı?

Var ise nasıl bir çözüm getirilebilir?

Hasta ve yakınlarını zor durumda bırakan, hasta ve doktoru parasal bir ilişki içerisine çeken böyle bir uygulamanın önüne geçilmesi düşünülüyor mu?

TurkiyeEgitim.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum