Gündoğdu: Dershaneler, fabrikalar gibi teşvikle desteklensin

Gündoğdu: Dershaneler, fabrikalar gibi teşvikle desteklensin

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İstanbul’da halen 60-70 kişilik sınıflar bulunduğuna dikkat çekerek, hükümetin altyapısı hazır olmadan dershaneleri kaldırmasının yanlış olduğunu dile getirdi. Gündoğdu, dersanelere tıpkı fabrikalar gibi teşvik

Eğitim Bir-Sen 7. Şube Yönetim Kurulları İstişare Toplantısı Alanya’da özel bir otelde yapıldı. İki gün süren toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, eğitimdeki kalitesizlik ve eksikliğin dershane ihtiyacını arttırdığını belirttti.

Gündoğdu, Anayasa gereği zorunlu eğitimin devlet tarafından yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, dershane ihtiyacının artmasındaki en önemli nedenin eğitimdeki kalitesizlik ve eksikliğin olduğunu ifade etti. Bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini kaydeden Gündoğdu, devletin ve bakanın birinci görevinin eğitimi bütün okullarda kaliteli hale getirmek olduğunu belirtti.

Dershaneciliğin ayrı bir boyutta ele alınması gerektiğini savunan Gündoğdu, dershanelerin sebep değil, sonuç olduğuna dikkat çekerek dershanelerin eğitimdeki önemine vurgu yaptı. Devletin önce bu sebepleri gidermesi gerektiğini söyleyen Gündoğdu, ''Devletin yapamadığını sınavlara hazırlayan boyutuyla ele aldığımızda dershaneciliği yerinde tanımlamış oluruz.

Sınav bittiği günden itibaren yok hükmünde olduğunu, hayata hazırlamak olmadığını, diploma veren bir kurum olmadığı için devletin yükünü hafifletme gerçeğini de ayrı bir kategoride ele almak gerekiyor. ‘Dershaneleri kapatıyorum’ şeklinde bir yaklaşımın eğitim bilimi açısından sakıncalı bir durumdur." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.