Günay Millet adına konuştu...

Günay Millet adına konuştu...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Biz Türkiye halkı olarak, İsrail halkını her zaman ülkemizde görmek istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 17. Van-Asya İpek Yolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarına katılmak üzere bazı yabancı basın mensupları ile Van'a gelen Bakan Günay, ülkenin, Van'ın ve bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini anlattı.

İsrailli bir gazetecinin sorusu üzerine Günay, İsrail ile Türkiye'nin turizm ilişkilerinin birkaç yıl önce çok iyi bir noktada olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Fakat hükümetler arasındaki bazı politika farklılıkları bir kırılganlık yarattı. İsrail'den ülkemize gelenlerin sayısı 2009 ve 2010 yıllarında azaldı. Bundan ötürü çok üzgünüm. Çünkü Türkiye, İsrail için hem yakın hem kolay ve en konuksever ülke olmaya devam ediyor. Biz Türkiye halkı olarak, İsrail halkını her zaman ülkemizde görmek istiyoruz. Bütün komşularımız için söylüyorum. Problemler hükümetler arasında olur. Aslında yeryüzündeki bütün halklar kardeştir. İsrailli turistleri her zaman ülkemizde daha çok görmek istiyoruz.''

Günay, bir başka gazetecinin, ''İngiltere'de olduğu gibi Vangölü'nde de bir Canavar efsanesi olduğu söylentileri var. Vangölü Canavarı ile ilgili bir tanıtım çalışmanız var mı?'' sorusuna, ''Biz bütün efsaneleri destekliyoruz'' yanıtını verdi.

Bu sırada söz alan Vali Münir Karaloğlu da ''Vangölü'nde bir canavar olduğuna inanıyoruz. Son zamanlarda bunu görenler oldu. Ama bizim canavarımız biraz utangaç olduğu için her zaman görünmüyor'' ifadesini kullandı.



''TÜRKİYE'DE GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI...''

Almanya'da yayın yapan bir gazete temsilcisinin de terör nedeniyle ülkenin güvenliğine ilişkin sorusu üzerine Bakan Günay, şunları kaydetti:

''Türkiye son 25 yıl içinde, 1 milyon turistten, 30 milyon eşiğine geldi. Bu süre içinde de ne yazık ki ülkemizin bazı bölgelerinde terör sorunu vardı. Biz artık bu sorundan kurtulmak istiyoruz. Bu sorun sadece Türkiye'nin bütününe değil, bu bölge halkına da çok özel bir biçimde zarar veriyor. Bunu herkes son zamanlarda anlamaya başladı. Ve sanıyorum ki Türkiye bütünü ile doğu ve güneydoğu coğrafyası ile eskisinden daha çok güvenli bir hale geliyor. Tabi terörün azalması, Türkiye'de güvenliğin ülke düzeyinde yaygınlaşması en fazla bu bölgeye yarar sağlayacak. Şu anda görüyorsunuz. Burası Antalya gibi. Doğu Anadolu'da bir göl kıyısında, Antalya'daymış gibi yaşıyoruz. Dünyanın bunu bilmesi, bu zenginlikten Türkiye'nin ve dünyanın yararlanması lazım.''
tımetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.