Gül'den Ecevit'e jest

Gül'den Ecevit'e jest

Rahşan Ecevit'in, "Ben eşimle birlikte uyumak istiyorum" dileği iletilen Gül, Devlet Mezarlığı'nda Bülent Ecevit'in yanına...

yarattı. Din adamları da mezarı taşımak için geçerli hiçbir neden bulunmadığı yolunda görüş bildirdi. Bunun üzerine Rahşan Ecevit, illa taşıma diye bir ısrarının olmadığını, hayatı boyunca birlikte yaşadıkları eşiyle, öldükten sonra da yan yana uyumak istediğini söyledi. Rahşan Ecevit'in, Devlet Mezarlığında eşinin yanına gömülme talebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletildi.

BAKANLAR KURULU
Gül, "Tabii ki neden olmasın. Biz sevenleri ayırmayacağımızı söylemiştik" dedi. Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'e bu konuda ne yapılabileceğini sordu. Genel Sekreter, "Bakanlar Kurulu kararı ile mümkün olabileceğini" söyledi. Bunun üzerine, Cumhurbaşkanı, Rahşan Ecevit'in resmi talebi alındıktan sonra gerekli işlemin yapılması için talimat verdi. Bu konudaki resmi talebi iletmek ve ayrıntıları görüşmek üzere, Ecevit'in eski Koruma Müdürü ve DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, Cumhurbaşkanı Gül'den randevu talep etti. Rahşan Ecevit de Cumhurbaşkanı Gül'ün jestini duyunca çok sevindi.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.