Gül’den de Fransa’ya tavır

Gül’den de Fransa’ya tavır

Başbakan Tayyip Erdoğan'dan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye karşı sert tavır takındı.

Gül, Fransa'da bu yıl Türkiye'nin tanıtımı amacıyla düzenlenecek "Türkiye Mevsimi" etkinliği projesine destek olanlara bugün Çankaya Köşkü'nde vereceği yemeği iptal etti. Gül'ün bu tavrında Erdoğan'ın geçen hafta NTV'ye verdiği demeçte, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Türkiye karşıtı tutumunu devam ettiren ve "imtiyazlı ortaklık" ısrarından vazgeçmeyen Sarkozy'ye yönelik eleştirilerinin önemli rol oynadığı belirtildi.

Erdoğan'ın sözleri

Erdoğan, Sarkozy ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in tutumlarını eleştirip sözü Fransa'da kutlanacak "Türkiye Mevsimi" etkinliğine getirerek şunları söylemişti: "Fransa'da Türkiye Günleri gibi bir şeyi güya bize lütfediyorlar. Mesela ben şu anda onun üzerinde düşünüyorum, yapıp yapmamayı, gidip gitmemeyi değil. Arkadaşlarıma, 'Bir değerlendirelim bu işi' dedim. Türkiye'ye böyle yaklaşan bir yönetim ile böyle bir konuda ne yapabiliriz? Fransa halkının ne kadarı gelecekte bu tanıtımdan istifade edecek veya gelip tanıtımı yerinde görecek?"

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.