Gül: "Rektör atama sisteminden rahatsızım"

Gül: "Rektör atama sisteminden rahatsızım"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK'ün Giresun Üniversitesi rektörlük seçimlerinde iki oy alan bir adayı listeye koyması üzerine YÖK'ten konuyla ilgili izahat istediğini açıkladı

Gül, “Üniversitelerdeki bu sistem, rektör seçim ve atamalarıyla ilgili bu sistem doğru değil. Bu konudaki görüşlerimi ve rahatsızlığımı daha önce de ifade etmiştim” dedi.
Gül, Nijerya'ya hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, YÖK'ün Giresun Üniversitesi rektörlük seçimlerinde iki oy alan bir adayı listeye koyduğunun anımsatılması ve bu konudaki tavrının sorulması üzerine, şunları kaydetti:
“Benim önüme herhangi bir şey gelmedi. Ama gazetelere yazılanları ben de okudum. Dolayısıyla dikkatimi çekti. Onun için YÖK'ten izahat istedim. Yani nasıl kriter uygulanıyor, nasıl değerlendiriliyor, nasıl yapıyorlar, neye önem veriyorlar? Benim de dikkatimi çektiği için bu konuyla ilgili izahat istedim. Üniversitelerdeki bu sistem, rektör seçim ve atamalarıyla ilgili bu sistem doğru değil. Hatırlarsınız, bütün bu sistem, 12 Eylül 1980 müdahalesinden sonra bir tepki olarak düzenlenen bir sistemdir. Bugünkü Türkiye çok farklı bir Türkiye; ogünkü Türkiye değil. Dolayısıyla bunun gözden geçirilmesi, bununla ilgili doğru, en gelişmiş ülkelerde, en gelişmiş üniversiteleri nasıl düzenleniyor? Bu işler nasıl oluyor? Buna uygun bir şekilde Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapan bir ülkede olması gereken şekilde düzenlenmesi gerekir. Bu konudaki görüşlerimi ve rahatsızlığımı daha önce de ifade etmiştim.”
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.