Gül, işadamlarına iş bağlantıları için MÜSİAD’ın İş Forumu’nu önerdi

Gül, işadamlarına iş bağlantıları için MÜSİAD’ın İş Forumu’nu önerdi

Cumhurbaşkanı ve İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Başkanı Abdullah Gül, “Küresel bir topluluk olan İslam alemi, küresel nitelikli sorunların ortak akıl ve eylemle çözülebileceğinin bilincinde olmalıdır” dedi.

İSEDAK'ın 26. toplantısının açılışında konuşan Gül, topyekün ve dengeli kalkınmanın sağlanabilmesinin, ancak istikrarlı, şeffaf ve hesap verebilir yönetimlerle mümkün olabildiğini belirterek, bu konuda toplumsal katılımı önemseyen idari yapılara ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
Gül, farklı coğrafyalarda yer almaları, iktisadi ve siyasi bakımdan büyük farklılıklar göstermelerine rağmen, Müslüman toplumların, aynı dine ve kutsal değerlere sahip bulunmaları dolayısıyla büyük bir potansiyele de sahip olduklarına işaret etti.
Gül, ticaretteki hedeflerine ulaşırken, ekonomik iş birliğini geliştirecek diğer bir konunun da yatırım imkânlarının değerlendirilmesi olduğunu belirterek, üye ülkelerin sermaye birimlerini kendi aralarında değerlendirme imkânlarını araştırmaları için zaman zaman çağrıda bulunduğunu hatırlattı.
Gül, ekonomik ve ticari iş birliğimizi güçlendirmenin en güçlü ayaklarından birisinin de özel sektör faaliyetlerinin artırılması olduğuna dikkati çekerek, bu konuda İKÖ kuruluşlarının önemli çalışmalara imza attıklarını, kamu ile özel sektör arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin temel hedeflerinden biri olduğunu bildirdi.
Bunun için öncelikle serbest teşebbüsün güçlendirilmesi, ticaretteki engellerin kaldırılması, sermaye desteğinin sağlanması ve ticari güvencelerin getirilmesinin önem taşıdığını ifade eden Gül, bu çerçevede MÜSİAD tarafından düzenlenen İş Forumu ve Fuarı'nı hatırlatmak istediğini, iş adamlarına önemli iş bağlantıları yapma, sorunlarını paylaşma ve yakınlaşma imkanı sunacak olan bu etkinliğe tüm misafirlerin katılımını tavsiye ettiğini söyledi
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.