Gökçek 2011’de milletvekili adayı

Gökçek 2011’de milletvekili adayı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2011'de milletvekilliğine soyunacak.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, siyaseti karıştıracak bir iddiayı da ortaya attı:

“Ankara çok yakında belediye başkanını değiştirecek. Melih Gökçek, 2011'de milletvekilliğine soyunacak.”
“Caddelerde vatandaştan park parası alınması kararını, bu gidiş sürecinin bir parçası ve Çankayalı'ya eziyet etme anlayışının devamı olarak gördüğünü” ifade eden Tanık, şöyle konuştu:

Timur gibi

“Herhangi bir hizmet sunmadan para talebinde bulunmak, tarihimizde yok değil, onların adları Timur falan gibi anılıyor. Şu anda yapılmamış yollar üzerinden makbuzla para tahsilatına girişmiş olmak, sadece devlet gücüyle vatandaşı bezdirmek anlamına gelir.

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği “Türkiye Siyasi?Yerel Gündem Araştırması”na göre Veysel Tiryaki'nin ardından ikinci sırada yer aldığını hatırlatan Tanık, Melih Gökçek'in ise sıralamaya giremediğini kaydederek, şöyle devam etti:

Tiryaki'ye övgü

“Son yıllarda rastladığım en gerçekçi anketlerden birisi gibi görünüyor. Henüz ilk dönemimiz. Veysel beyin Ankara'daki konumu ve etkisiyle ilgili de kamuoyunda düşünülenler konusunda bir fikrimiz var. Bu yabana atılası bir fikir değil. Onun ikinci, bizim birinci dönemimiz. Ben kendisini kutluyorum. Bizim henüz ürünlerimiz ortaya çıkmış değil. Bu sıralamayı değiştirecek bir potansiyel taşıdığımıza inanıyorum.

16 yıllık Büyükşehir Belediyesi yönetiminin listede görünmemesinin ise belki de çok önemi yok. Nasıl olsa sayın başkan bu gidişi görüp 2011'de milletvekilliği adaylığına soyunacaktır. Muhtemeldir ki, Ankara yakın zamanda Büyükşehir Belediye başkanını değiştirecektir.”

Organize değnekçilik

TANIK, dün de bölgeye gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Tanık, 2007 yılında alınan bir kararın üç yıl sonra uygulanmasına anlam veremediğini belirterek, şunları söyledi:
“Vatandaşın tepkisi Bahçelievler genelinde sunmadığın hizmetin bedelinin istenmesinedir. üç yıl önceki kararın neden şimdi uygulandığı da belirsiz. Geçtiğimiz günlerde Belediye, spor kulüplerini bol keseden desteklemek üzere bir karar aldı. Amaç bu mudur bilemiyorum. Buradaki ticari ve sosyal dokuyu zedeleyecek uygulamayı protesto ediyoruz. Üzerine sarı yelek giydirilmiş insanlar ellerinde üzerinde özel firma adlarının yazdığı makbuzları vatandaşa keserek para topluyor. Bunu ne kadarı kamuya gidiyor, ihaleye ne ödenmiş bilemiyoruz. Kamu otopark yapar, karşılığını alır. Buradaki olay organize bir değnekçiliktir. Belediye organize değnekçiliğe soyunmuştur. İnsanlar beş dakikalığına gelip işlerini halletmek için 5 TL para vermek zorunda bırakılıyor. Buradan insanları kaçırmaya, göç etmeye zorluyorlar.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.