Genel Başkan Koncuk'tan Başörtüsüne Destek

Genel Başkan Koncuk'tan Başörtüsüne Destek

Başörtüsü sorunu, yönetmelik değişikliği ile çözülebilir. Ama onlar, ‘başörtüsü sorununu anayasa ile çözeceğiz’ diyorlar. Eğer bu tezgah bozulmazsa, anayasa referandumunda başörtüsü konusu vatandaşın önüne gelecek.

Anayasa’nın 66. maddesinin değiştirilmesi söz konusu demiştik. Anayasa paketinde başka neler olacak? Başkanlık sistemi gelecek. Pakette yerel yönetimlerin güçlendirmesi olacak. Pakette bir şey daha olacak. O da Başörtüsü konusudur. Bilindiği gibi, Anayasa’da başörtüsünü yasaklayan bir madde yoktur. Başörtüsü sorunu, yönetmelik değişikliği ile çözülebilir. Biz çözümden yanayız. Ama onlar, ‘başörtüsü sorununu Anayasa ile çözeceğiz’ diyorlar. Eğer bu tezgah bozulmazsa, Anayasa referandumunda başörtüsü konusu vatandaşın önüne gelecek.Mesela bir vatandaş; ‘Ben bu anayasaya evet dersem, başörtüsüne evet demiş olacağım ama aynı zamanda devlet memurluğunun kaldırılmasına, başkanlık sistemine, Türklük tanımının kaldırılmasına da evet demiş olacağım’ diyecek. Şimdi yardan mı geçeceğiz, serden mi geçeceğiz?”

Yönetmeliği değiştirin, kamuda belli ahlaki çizgiler içinde serbest kıyafet uygulamasını getirin; desteklemeyen namussuzdur, namerttir.

Buradan sesleniyorum: Yönetmeliği değiştirin, kamuda belli ahlaki çizgiler içinde serbest kıyafet uygulamasını getirin; desteklemeyen namussuzdur, namerttir. Ama tezgah başka. Tezgah Anayasa referandumudur. Referandumun tavşanı serbest kıyafet olacaktır. Dolayısıyla bu oyunu milletimize iyi anlatmamız lazım. Bu millet Türklük tanımının kaldırıldığı bir Anayasaya evet demez. Çünkü bu milletin soyu da belli, sopu da belli, atası da belli.

İsmail KONCUK 
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.