Genel aftan söz etmek gaflettir

Genel aftan söz etmek gaflettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Balıkesir mitinginde yaklaşık 5 bin kişiye yaptığı konuşmasında, referandum kampanyasındaki kutuplaşmaya dikkati çekti.

Neresi demokrat?

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın '36 etnik unsur tekerlemesi' ile etnik temelli bölücülüğü cesaret verdiğini, etnik temelli bölünme politikasında ısrar ettiğini ileri sürdü. Başbakan Erdoğan'ı referandumda halkı kandırmak için cephe yaratmakla suçlayan Bahçeli, “Referandumda 'hayır' oyu vereceklere darbeci, 'evet' oyu vereceklere de demokrat diyor. Önüne çıkana 'Tercihini belirle' diyor Tercihini söylemeyene de 'Bertaraf olursun' diyor. Bunun neresi demokrat?” diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın, oruçlu ağzıyla MHP'yi PKK ile ruh ikizi olarak gösterdiğini belirten Bahçeli, “Bu terbiyesizliğe ve edepsizliğe bakınız. MHP bölücü terörün karşısında son kanını verinceye kadar karşısında olacak. Peki PKK ile işbirliği yapan, görüşen, pazarlıkları yapan kimler. Bir gün bunların hepsi açıklığa kavuşacak. Cenabı Allah bana iktidarı nasip ederse o gün bunların hesabını soramazsam, seni Yüce Divan'a göndermezsem namerdim” dedi.

Ülkücü istismarı

Başbakan'ı korkunun sardığını ve 13 Eylül'ü düşündüğünü anlatan Bahçeli şöyle devam etti: “Gece yatamıyor sabaha kadar fitne, fesat ve kandırmanın peşinde koşuyor. Aydın'da Adnan Menderes'i, Eskişehir'e Hasan Polatkan'ı, Samsun'da Kurumahmutoğlu'nu, Sivas'ta Yazıcıoğlu'nu istismar ediyor. Ülkücü şehit Pehlivanoğlu'nun son mektubunda milliyetçilikle ilgili sözleri dışarı çıkartarak okuyor, sonra yutkunuyor, ekrana bakıyor, boncuk boncuk ağlama rolü yapıyor. Karşısında sulu gözlü ne kadar AKP'li var alayı birden ağlamaya başlıyor.”

Sözüm birilerine

Devlet Bahçeli konuşmasının son bölümünde isim vermeden genel af ve seçim barajıyla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Bahçeli, “Hayır kampanyasını yürüten siyasi kurumlar dikkatli olmalı. Milletin hassasiyetine özen göstermeli. PKK talebiyle açılım paketinin uyum sağladığı bir ortamda genel aftan bahsetmek gaflettir. Barajın aşağı çekilmesi ikinci gaflettir. Sözüm birilerinedir. Herkes de bu manada haddini bilmelidir” dedi.

10 numara hediye

PARTİSİNİN Balıkesir mitinginde yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Devlet Bahçeli'ye ilgi büyüktü. “Ülken için bir hayır yeter” pankartlarının dikkat çektiği mitingte MHP İl Başkanı Mehmet Duran, Bahçeli'ye Balıkesirspor'un 10 numaralı formasını armağan etti. Bahçeli, konuşmasında Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül referandumuna ilişkin yürüttükleri kampanyaları sert bir dille eleştirdi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.