Filistin yönetimi, Rum propagandasını yalanladı

Filistin yönetimi, Rum propagandasını yalanladı

Filistin Yönetimi, Kıbrıs Rum Kesimi'nin tezlerine destek verdikleri yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını Ankara'ya bildirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Rum Kesimi'ne önceki gün yaptığı ziyaret Rum basınında, "İki ülke de işgalin sona erdirilmesi için ortak mücadele edecek." şeklinde yer aldı.



Abbas'ın, "Rum tezlerini" desteklediği yazıldı. Ancak Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, hem Cumhurbaşkanlığı hem de Türk Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçerek, gerçeklerin yansıtıldığı gibi olmadığını aktardı. Maruf, iddiaların 'kesinlikle doğru olmadığını' iletti. Filistin tarafı, Ankara'ya, Abbas'ın ziyaretinin bir yıl öncesinden planlandığı, Abbas ile Rum Kesimi lideri Hristofyas arasındaki görüşmelerde de yalnızca 'ikili ilişkiler' ve 'Filistin için iki devletli çözüm' dışında bir konunun ele alınmadığını aktardı. Filistin tarafı, Rum basınında çıkan haberleri 'birileri provoke etmek istiyor' biçiminde yorumluyor. Ankara, haberlerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını kendi kaynaklarından da araştırıyor. Bu arada, Filistin lideri Abbas'ın Ankara'ya 17-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığı seyahatte de bir değişiklik yok. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.