Fen ve Anadolu Liseleri Öncelikli Mi?

Fen ve Anadolu Liseleri Öncelikli Mi?

Yönetici Atama Yönetmeliğinin 11.Maddesi

24 Nisan 2008 tarih ve 26856 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim bakanlığı Yöneticileri Yönetmeliğinin 11.maddesine göre;
MADDE 11 – (1) Yöneticilik görevlerine atanacaklarda aranılan genel şartlar şunlardır:
(2) Anadolu statülü eğitim kurumları, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ve bilim sanat merkezleri yöneticiliklerine öncelikle bu eğitim kurumlarında görev yapan ya da yapmış olanlar arasından atama yapılır.
Ayrıca 2008/74 sayılı genelgenin 7. maddesinde ise;
7- Anadolu statülü eğitim kurumları, fen, sosyal bilimler ve spor liseleri ile bilim sanat
merkezleri yöneticiliklerine öncelikle bu kurumlarda ilgili mevzuat gereğince görev yapan ya da daha önce yapmış olmakla birlikte bu okullara öğretmen olarak atanabilme hakkını taşıyanlar arasından atama yapılacaktır. Bu nitelikte aday bulunmaması halinde diğer kurumlarda görev yapan adaylar arasından da atama yapılabilecektir. Bu şekilde atanmış olanların yöneticilikten ayrılmaları halinde aynı kurumda öğretmen olarak bırakılmayacaklar, durumlarına uygun eğitim kurumlarına atanacaklardır. Bu kurumlara yönetici olarak atanacak olanların bu hususu gözden kaçırmamaları bakımından yapılacak duyurularda özellikle belirtilmesinde yarar görülmektedir.

Ancak Anadolu statülü mesleki ve teknik eğitim kurumları (Anadolu İmam Hatip Liseleri
dâhil) yöneticiliklerine atanacak meslek dersleri, atölye ve laboratuar öğretmenleri bu statüdeki okullara bir seçme sınavı sonucu atanmadıkları için bu statüdeki kurumlarda görev yapma veya yapmış olma gibi şartlar aranmayacaktır.

denilmektedir.
Sitemize gelen birçok soruda bu konu ile ilgili yaşanılan sıkıntılar dile getirilmekte ve konunun anlaşılamadığı ve birçok il milli eğitim müdürlüğünün farklı uygulamalar yaptığı söylenmektedir.
Memurlar.biz olarak olaya son noktayı koyuyoruz.
http://img204.imageshack.us/img204/7084/15636834rn9.jpg
http://www.dosya.tc/k.jpg.html.html adresindeki
Ankara Valiliğinin 26.11.2008 tarih ve 113054 sayılı kararnamelerine göre Fen Liseleri, Spor Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Anadolu Liseleri ve Bilim Sanat Merkezlerine öncelikle bu tip kurumlarda çalışanlar arasından atama yapılacaktır. Bu tür kurumlarda çalışanların başvurmadığı durumlarda diğer adayların başvuruları bu tip kurumlar için değerlendirmeye alınacaktır.
Örnek verecek olursak, Bilim Sanat Merkezinde çalışan bir aday sınav kazanamamış dahi olsa kendi kurumunu yazdığı takdirde sınav kazanan ancak bu tür kurumda çalışmayan bir adaydan öncelikli olarak kendi kurumuna atanacaktır. Aynı durum Fen Liseleri, Spor Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve diğer türdeki Anadolu liseleri için de geçerlidir.
Sitemize gelen diğer sorulardan birisi ise Anadolu Liselerinde çalışanların yukarıda sayılana kurumlara öncelikli olarak atama yapılıp yapılamayacağıdır. Fen Liseleri, Spor Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, ve Bilim Sanat Merkezlerine seçme sınavına (yazılı sınav + mülakat) göre öğretmen ataması yapılmakta iken Anadolu Liselerine ise sadece yazılı sınava göre atama yapılmaktadır. Bu yüzden Anadolu liselerinde çalışan bir aday bu tür okullara öncelikli olarak atanamaz. Bu tür kurumlarda çalışanlar önceliklidir.


www.memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum