Fed: Ekonomi hâlâ zayıf

Fed: Ekonomi hâlâ zayıf

ABD Merkez Bankası (Fed) Bej Kitap'ta 12 bölgeden 5'inde ekonomik durgunluğun yavaşladığının gözlendiğini belirtti ancak zayıf görünümün devam ettiğine dikkat çekti

ABD ekonomisinde kısmi toparlanma görülmesine rağmen zayıf koşulların hâlâ devam ettiği vurgulandı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed)23-24 Haziran tarihlerinde yapacağı faiz toplantısı öncesinde yayımlanan Bej Kitap'ta ülkede ekonomik durgunluğun 12 bölgenin beşinde yavaşladığının gözlendiği belirtildi. Ancak Nisan ortasından Mayıs sonuna kadar 'ekonomik koşulların zayıf kaldığı ya da kötüleştiğine dikkat çekildi.

DÜŞÜK İSTİKRAR
Raporda bazı firmaların gelecek beklentilerinin düzelmeye başladığı ancak kredi koşullarının "çok sıkı'' ve işgücü piyasasının "zayıf'' olduğu kaydedildi. Ticari gayrimenkullerin doluluk oranlarının ABD'nin birçok bölgesinde düştüğünün altı çizildi, inşaat şirketlerinin yeni projeler için kredi bulmakta zorlandıkları belirtildi. Bej Kitap'ta konut inşaatlarının çok düşük düzeyde istikrara kavuştuğu, imalat sanayinin de de yakın gelecekte istikrara kavuşabileceği belirtildi. Raporda "İşgücü piyasası koşulları tüm ülkede zayıf durumunu koruyor ve ücretler ya artmıyor ya da düşüyor'' denildi. Ancak bazı iş bulma kurumlarının işsizliğin azalma hızında bir yavaşlama ve hatta düzelme bildirmelerine karşın raporda işverenlerin ücret düşürdüğü, çalışma saatlerini ve diğer yan haklarını azalttıkları kaydedildi.

Sabah


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.