Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştayız

Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştayız

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 21. kuruluş yıldönümü nedeniyle aşağıdaki mesajı yayınlamıştır.

Her türlü zorluğu göze alarak çıktığımız hak mücadelesi seferinde, her gün büyüyerek bugün 450 bine ulaşan üyesi ile millet sevgisinin, vatan sevdasının ve hizmet aşkının adresi; Türkiye Cumhuriyetinin vazgeçilmez değerlerinin, yılmaz savunucusu Türkiye Kamu-Sen’in 21. kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Sendikal yapılanmanın önü her türlü polisiye tedbirle kesilmek istendiği bir dönemde, Devlet Memurları Kanunu memur sendikacılığını yasaklarken, 12 Eylül Darbesinin memurlarımız üzerinde yarattığı ağır tahribatın izleri henüz silinmemişken, çileye talip olan bir avuç gönül eriyle çıktığımız çetin yolda, her köşe taşına memurlarımız adına ayrı bir kazanım ekleyerek 21 yılımızı doldurduk.

Türkiye Kamu-Sen olarak hak arama olgusunun ruhunu İslâm’dan, mücadele gücünü milletimizden alarak, milli ve manevi değerlerimizden bir an olsun kopmadan, kurulduğumuzda belirlediğimiz ilkelerden en ufak bir sapma göstermeden, memurlarımızın hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için faaliyetlerimizi yürütüyoruz.   

Özellikle son yıllarda giderek artan bir şekilde bir tarafta, varlığıyla devleti somutlaştıran memurların haklarının yok edilmesi, diğer tarafta, ülkemizde terör yoluyla yaratılmak istenilen kaos ve malum çevreler tarafından dayatılan kanunlarla, devlet yapılanmamızın değiştirilmesi gibi girişimlere maruz kalmaktayız.

Devletin olmadığı yerde memur da olmaz gerçeğinden yola çıkarak; klasik Türk devlet anlayışı konusunda yapılması planlanan her türlü değişimin, memur kavramı üzerinde yapılacak değişimden geçtiğini biliyoruz. Bu nedenle bir taraftan kamu görevlilerimizin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi bir taraftan da varlığımızın teminatı Türkiye Cumhuriyeti ve temelleri üzerinde yükseldiği tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. 

Bugün milletimizi köklerinden kopararak tarihini, atasını unutmuş, dostunu düşmanını bilmeyen, geleceği göremeyen bir toplum yaratma arzusunda olanlara karşı; andımızın kaldırılmaya, gençliğe hitabenin unutturulmaya, milli bayramlarımıza önemsiz bir anma toplantısı havası verilmeye çalışıldığı bir dönemde, Türkiye Kamu-Sen’in yüklendiği misyon ve omuzlarında taşıdığı sorumluluk şüphesiz ki hayati derecede önemlidir.

Bizler; engeller ve kısıtlamalarla dolu bir ortamda, sendikacılığı geriletmeye çalışanlara karşı ilerlemek; seviyemizi aşağılara çekmeye çalışanlara karşı, yükselerek cevap vermek durumundayız. Değişen dengelerde güce göre saf değiştiren, menfaate göre yer belirleyen, omurgasız ve ilkesiz bir sendikal ortamın Türk memuruna vuracağı darbeyi yok etmek için ortaya koyduğumuz bu anlayış, 21 yıldır Türk memurunun Konfederasyonumuza gösterdiği teveccühle taçlanıyor.  Memurlarımızdan aldığımız güçle yürüttüğümüz bu mücadele grevli, gerçek anlamda toplu sözleşmeli, siyasete katılma hakkını da içeren, özgürlükçü sendikal haklarla donanmış, refah ücretine kavuşmuş, geleceğe umutla ve güvenle bakan bir kamu çalışanı; birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yaşayan, huzurlu bir topluma kavuşma temelinde şekillenmektedir.  

21 yıl önce filizlenen mücadelemiz emekle, alın teriyle, çileyle serpilip boy vermiş ve bugün başı yükseklerde, yüzü Türk memuruna dönük, gözü aydınlık gelecekte olan ve tüm Türk-İslam coğrafyasını kuşatan ulu bir dava haline gelmiştir.

Türkiye Kamu-Sen, 20. yüzyılın sonları ile 21. yüzyılın başları arasında çatışma ve kaos ortamı içerisinde geçen bu 21 yılda ortaya koyduğu duruş, sergilediği üstün mücadele ve elde ettiği kazanımları ile örnek bir kurum haline gelmiştir. Ancak daha yolun başında olduğumuzun, asıl mücadelenin bundan sonra başlayacağının bilinci içerisindeyiz.  

Bilinmelidir ki, bir kısım çevreler sendikacılık adına mevki, makam ve şahsi ikbal peşinde koşarken, Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştaki Türkiye Kamu-Sen, kamu görevlilerimiz adına yeni kazanımlar ve yeni yürekler fethetme peşinde koşmayı sürdürecektir.

Bu vesile ile Konfederasyonumuzun kuruluşunun 21. yılını bir kez daha kutlarken, kuruluşundan bugüne kadar, Türkiye Kamu-Sen camiası içinde yer almış, üye olmuş, destek vermiş; işyeri temsilcilerinden şube başkanlarına, ilçe ve il temsilcilerinden genel merkez yöneticileri ve genel başkanlarına kadar öncelik alan herkese tek tek teşekkür ediyor; ailemize kattıkları değerden dolayı, minnetlerimi ifade ediyor, hayatta olmayan tüm dava arkadaşlarıma da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu zorlu yolda desteğini bizlerden esirgemeyen ve her yıl artan bir ilgiyle Konfederasyonumuza bağlı sendikalara üye olmaya koşan bütün kamu görevlilerimize ve mücadelemizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ederim.

 

İSMAİL KONCUK

Genel Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.