Faciaya ramak kaldı!

Faciaya ramak kaldı!

Japonya'daki Fukuşima santralinde radyasyon sızıntısını önlemek için en kritik 48 saat bugün sona eriyor. Olası felaketi önlemek için santrale helikopterlerle su dökülüyor.

Japonya'daki Fukuşima santralı artık saatli bomba gibi. 3 aşamalı bir planı devreye sokan Japonlar dün ölümüne çalıştı. Helikopterle su döküp reaktörleri soğutmaya çalıştı, askeri tankerlerden tazyikli su sıkıldı, dışarıdan da elektrik ve su bağlantısı kurulmaya çabalandı. Ancak bugün itibariyle kritik 24 saate girildi. Yeni Çernobil'e ramak kaldı. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Yukiya Amano, "Durum çok ciddi" deyip Japonya'ya gitti.

Japonya'yı vuran 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunamide hasar gören Fukuşima Daiiçi nükleer santralinde soğutma çalışmalarına hız verilirken, radyasyon sızıntısını önlemek için en kritik aşamaya gelindiği iddia edildi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Japonya'da Fukuşima nükleer santralından radyasyon sızıntısını önlemeye yönelik çabaların kritik bir aşamaya geldiğine dikkat çekti. Gazete dün Fransız nükleer uzmanlara dayandırdığı haberinde Çernobil benzeri bir nükleer faciayı önlemek için 48 saatten az bir zamanın kaldığını belirtmişti.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.