Facebook'takiler 'Bekârlık sultanlıktır' dedi

Facebook'takiler 'Bekârlık sultanlıktır' dedi

Facebook'a girenlerin üçte biri boşanıyor

İnternet ile ilgili çarpıcı istatistikler yayınlayan Digits Digest adlı internet sitesinin son açıkladığı verilere göre her 3 Facebook kullanıcısından biri, geçen yıl profillerindeki statü seçeneğini ‘bekâr’ olarak değiştirdi.

Geçen yıl kullanıcıların yüzde 33’ü ‘statüsünü’ ‘bekâr’ olarak değiştirirken, statüsünü ‘evli’ye çevirenler ise tüm kullanıcıların yüzde 12.5’inde kaldı. Facebook’ta geçirilen ortalama süre ayda toplam 4 saat 35 dakika olurken, bu rakam Twitter’de ayda 2 saat 12 dakikada kaldı. Digits Digest’in tespitlerine göre ABD ve Avrupa kökenli sosyal ağlar ve ilgili internet sitelerinde yer alan ve kullanıcıyla yayıncı arasındaki hukuki ilişkiyi ve taahhütleri düzenleyen ‘Mahremiyet Politikası’ metinleri o denli uzun ki, okumak ortalama 10 dakika zaman alıyor.

AVRUPA DA İNDİRİM AĞINA GİRDİ
Öte yandan Facebook, konum bazlı güncelleme ve indirim imkanı sunan “Facebook Places” hizmetini ABD’nin ardından Avrupa’da da faaliyete soktu. Geçen yıl ABD’de kullanılmaya başlanan hizmet ile kullanıcılar, mobil cihazlarıyla belirli mekanlara giriş yaptıklarında çeşitli indirimler kazanıyor. Hizmet, dünden itibaren Avrupa’da İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya olmak üzere 5 ülkede de aktif hale getirildi. Akıllı cep telefonu olup, Facebook Places kullananlar, GAP ve Starbucks gibi mağaza ve restoranlarda üyelere çeşitli indirimler sağlıyor.

YARISINDAN FAZLASI 35 YAŞ ALTI
Üye sayısı 610 milyonu bulan Facebook’ta kullanıcıların yarısı her gün siteye giriş yapıyor. Ortalama bir kullancının 130 arkadaşı var. Sitede kullancıların harcadığı aylık toplam süre 700 milyar dakika. Her gün 20 milyon uygulama siteye yüklenirken, Facebook’ta her ay 30 milyardan fazla öğe (link, not, albüm...) paylaşılıyor. 600 milyonluk kullanıcının yaklaşık yüzde 60’ı 35 yaşın altındakilerden oluşuyor.

habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.