Esnafın ümidi Anneler Günü

Esnafın ümidi Anneler Günü

Esnafın çekini, senedini ödemek için ümidini Anneler Günü'ne bağladığını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafımızın yüzde 70'inden fazlası yaşadığımız kriz nedeniyle masraflarını dahi karşılayamıyor" dedi.


KRİZ nedeniyle zor günler geçiren yaklaşık 1 buçuk milyon esnafın ümidini, Anneler Günü alışverişine bağladığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf çekini, senedini ödemek için ümidini Anneler Günü'ne bağladı. Yoksa bu kriz ortamında esnafın durumu daha da kötüye gidecek" dedi. Global ekonomik kriz nedeniyle işleri her geçen gün azalan, vergi, Bağ-Kur ve SSK primlerini ödemekte güçlük çeken çok sayıda küçük esnafın kepenk kapattığını kaydeden Palandöken, yaklaşan Anneler Günü ile ilgili beklentilerinin fazla olduğunu kaydetti. Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Anneler Günü esnafımızın dört gözle beklediği önemli günlerden birisi. Esnafımızın yüzde 70'inden fazlası yaşadığımız kriz nedeniyle masraflarını dahi karşılayamıyor. Esnafımızın yüzde 20'si ise adeta birkisel hayata girmiş durumda. 2007 ve 2008 yılında ne bayramlar ne de yılbaşı ve diğer özel günler esnafımızın yüzünü güldürmedi. Önümüzde Anneler Günü var. 2 buçuk milyon esnaftan 1 buçuk milyonunun umudu bu günde. Esnafımız biraz iş yapabilirse çekini, senedini ve piyasaya olan borcunu ödeyip biraz olsun nefes alacak. Bunun tersi bir durum olursa esnaf daha da zorlu günlere girecek."

İşsizliğin tavan yaptığını, esnafın zorlu günler geçirmesinde en büyük etkenin yaşanan global kriz ve perakende yasasının sürekli olarak ertelenmesi olduğunu da hatırlatan Palandöken, "Bizim yıllardır dile getirdiğimiz gerçekler, nihayet Dünya Bankası raporlarına da girmiştir. Perakende Yasası'nın çıkmaması durumunda doğacak sonuçların üzüntü verici olacağını yetkililer de görmelidir.

Anneler Günücoşkusu Optimum'da

OPTİMUM Outlet ve Eğlence Merkezi sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek 10 Mayıs Anneler Günü'nde de birbirinden farklı ve keyifli aktivitelerle boy gösterecek. 8 Mayıs'a kadar 50 TL ve üzeri alışverişlerinize Anneler Günü hediyeniz Optimum'dan sloganıyla başlatılan kampanyanın yanı sıra, 10 Mayıs'ta Parisli Cemil Kuaför ve Pino Kozmetik'in kuracağı stantta gün boyu ziyaretçilere ücretsiz kuaför ve makyaj hizmetleri sunulacak. Sportmen anneler için de Buz Pisti gün boyu ücretsiz olacak. Aktiviteler, Ümitköy Huzurevi kermesi, Yaşlılara Hizmet Merkezi sinema seyri, annelerle uzman eşliğinde sağlıklı yaşam söyleşisi ve 7 katlı yaşpastanın şehit anneleri eşliğinde kesilmesiyle devam edecek.

Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.