Ergenekon politikacılara da SIÇRAYACAK !

Ergenekon politikacılara da SIÇRAYACAK !

Ergenekon'da 12. dalga operasyonlarının yaşandığı sırada şok eden bir iddia ortaya atıldı.

Eski Emniyet İstihbarat Başkanı Bülent Orakoğlu, Ergenekon operasyonlarını değerlendirirken şok bir iddia ortaya attı. Orakoğlu, katıldığı canlı yayında "Ergenekon operasyonunun bir de parlamento ayağı var" dedi.

Habertürk televizyonunda Ergenekon soruşturması kapsamında bugün gerçekleşen operasyonu değerlendiren Bülent Orakoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Orakoğlu, bir sonraki dalganın kamu kurumlarına yönelik gerçekleşeceğini ve operasyonun son ayağının parlamento olacağını öne sürdü.

Operasyonların bundan sonra artarak devam edeceğini belirten Orakoğlu, kamu kurumlarına yönelik henüz bir operasyonun gerçekleşmediğini, en son basamağın Meclis olacağını öne sürdü.

Orakoğlu, "bu operasyon geçmiş 70 yıllık tarihinin temizlenmesidir. Herkesin konuşmasına dikkat etmesi gerekir. Ben hiçbir operasyon aleyhine konuşmuyorum. Bu örgütün genel çerçevesini çizerek örgüte karşı birlik halinde olunması gerek." diye konuştu.

Orakoğlu ayrıca yaptığı açıklamada öne sürdüğü "operasyonun parlemento ayağı" iddiasıyla ilgili isim verip veremeyeceğine yönelik soruya, "Bu operasyonları konuşurken çeşitli analiz yapan arkadaşlar, İtalya'yı örnek alması gerektiğini söylüyoruz. Devletin tüm imkanları bu operasyonu savcı arkadaşlara açıldı. Eğer operasyonun hakkaten hukuk çerçevesi içinde işlemesini istiyorsak, darbelerden bahsediliyorsa bu arşivlerin açılması gerekir. İtalya'da medya ve siyaset ayağı da yapıldı. Eski bir emniyet istihbarat müdürü olarak tabi sahip olduğumuz bilgiler mevcut. İsim vermeden genel çerçevede konuşmaya çalışıyorum. Bildiklerimi bir kaç sene önce Ergenekon savcılarına anlattım, tekrar çağrılırsam ifade veririm. Hukuka inanan bir insan olarak elimde ciddi belgeler olmadıktan sonra isim veremem ama savcıların elinde olduğunu biliyorum" şeklinde yanıt verdi.

Haber3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.