Ergenekon DYP’ye sıçradı

Ergenekon DYP’ye sıçradı

Bir kısmı Gölbaşı'nda imha edilen ve eski Başbakan, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in görev yaptığı döneme ait olduğu iddia edilen evrakın devamını bulmak amacıyla,eski DYP Milletvekili Salih Çelen'in avukatının villası arandı

Gölbaşı'nda imha edilen ve eski Başbakan, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in görev yaptığı döneme ait olduğu iddia edilen evrakın devamının eski DYP Milletvekili Salih Çelen'in arkadaşının evinde olduğuna yönelik İstanbul Emniyeti'ne gelen elektronik posta, Ergenekon savcılarını harekete geçirdi. Savcılığın talebi üzerine, Çelen'in evrakını evinde saklayan, yakın çalışma arkadaşı ve avukatı Mehmet Zati Belgin'in Eymir gölü kenarındaki villasında arama yapıldı.
Beş saat süren aramada, imha edilen evrakların devamı niteliğindeki bazı kâğıtlar yakılmış halde bulundu. Çelen'in başkanlığını yaptığı Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı'na ait bilgilerin bulunduğu disketlere el koyan polis, evdeki diğer klasörleri almaya gerek görmedi.

'Küçük'ü tanımam'
Çiller'in adının geçtiği evrakları imha ettirdiğini kabul eden Çelen,“Emniyete bir ihbar yapılmış. Benim buraya evrak ve mühimmat sakladığım, ayrıca Veli Küçük'ün yakın adamı olduğum ileri sürülmüş. Küçük'ü hayatım boyunca görmedim. Tamamen yalan. Buradaki evrakın tamamı bana ait. Suç unsuru içeren herhangi bir evrak yok.İmha edilen evrak bu belgelerin devamı. Bunlar bana göre lazım olanlar, onlar lazım olmayanlar. Ankara'da iki büroda muhafaza ettiğim evrakı 2002'den itibaren peyderpey, kira masrafından kurtulmak için buraya getiriyorum. Lazım olanları buraya getirdim. Lazım olmayanları da hamallara verdim, 'İmha edin' dedim” diye konuştu. Çiller'in Başbakanlık yaptığı döneme ait olduğu iddia edilen evrak Ankara Gölbaşı'ndaki boş bir arazide bir kısmı yakılmış halde bulunmuştu. Emniyete, “Bu evrakın devamı, Çelen'in Zati adlı arkadaşının evinde. Bu ev kameralarla 24 saat izlenen, yüksek korumalı bir ev” şeklinde bir elektronik posta geldi. Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Başsavcı Vekilliği, mahkemeden arama kararı çıkardı. Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin eşliğindeki ekipler, jandarmayla birlikte dün sabah 09.00'da göl kenarındaki villaya geldi.

Kömürlükteki klasörler
Villa bahçesindeki kömürlük olarak kullanılan barakada poşetler içinde evrakın olduğu çok sayıda klasör, villanın yanındaki çöp ve moloz yığınları arasında bir kısmı yeni yakılmış çok sayıda evrak, bahçede de üzeri brandayla örtülmüş 19 adet klasör dolabı bulundu.
Kilitli olan bazı dolaplar tornavida ile açıldı ve içindeki evrak incelendi. Aramaların ardından herhangi bir belge veya evrak alınmadı. Evde kameralı güvenlik sistemi bulunmadığı saptandı.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.