Erdoğan'ın son parti grubu toplantısı konuşması

Erdoğan'ın son parti grubu toplantısı konuşması

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları..

Başbakan Erdoğan, konuşmasına LYS'ye giren öğrencileri tebrik ederek başladı. Parti grubu toplantısı sırasında Erdoğan'ın konuşması sık sık tezahüratlarla kesildi. 

Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları;

OLİMPİYATLAR 14 ÜLKE CANLI YAYINLADI

Mersin'de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları Pazar günü akşamı tamamlandı. Tarihi bir başarıya imza atan ülkemizi ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu defa 126 madalya ile spor tarihimizde önemli bir başarı elde ettik. 11 branşta ilk kez madalya kazandık. Çok kısa süre içerisinde biz bir tarih yazmıştık. Tribünler hiç boş kalmadı. 200 bin kişi oyunları izlerken oyunlar tarihinin bilet satış rekorları kırılmış oldu. 14 ülke açılış törenlerini canlı yayınladı.

Başta Gençlik ve Spor Bakanı olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum.

ASKERİ DARBE KALKIYOR

Bir hükümet tasarısı sunduk. Demokrasimize güç katacak bir adım atıyoruz. On yıllardır demokrasiye müdahale için gerekçe kullanılan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini artık değiştiriyoruz. TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat ve daha sonrasındaki müdahale planları için gerekçe oluşturmuştu.

TSK'nın vazifesini ve askerin görevini yeniden tanımlıyoruz ve böylelikle durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz. TSK mensuplarının siyasi faaliyette  bulunmamasını açık bir şekilde kanunla belirtiyoruz. Bu değişikliği milletimize en iyi şekilde anlatacağınıza inanıyorum. 

RAMAZAN İÇİN DAYANIŞMA MESAJI

Sanayi işletmelerine sicil affından, yasa dışı bahis oyununun engellenmesi, sözleşmeli personele kadro gibi bir çok önemli başlık yer alıyor. Bunlar çıkmadan tatile çıkmak yok. Önümüzdeki hafta Türkiye ve İslam dünyası için önemli bir aya Ramazan-ı Şerif ayına vasıl olacağız. Ramazan ayının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum. Ülkemizde Suriye, Mısır, Somali, Tunus, Libya gibi kardeşlerimizin ciddi sıkıntılar yaşadığı ülkelerde daha fazla refaha vesile olmasını temenni ediyorum.

Ak Parti teşkilatı olarak 365 gün yaptığımız gibi dayanışma ve paylaşmayla Ramazan ayını geçireceğiz. Ocağı yanmayan haneleri daha bir yakınlıkla tespit edip oralara elimizi uzatacağız. Çocuklara çok daha fazla şefkat göstereceğiz. İmkanlarımız dahilinde dalga dalga yüreğimizi açacak ekmeğimizi ihtiyaç sahipleriyle paylaşacağız. 

"SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK"

Zekat dayanışma gibi kavramlar sadece dini kavramlar değil, bizim asırlar boyu ayakta kalmamızı sağlayan kavramlardır. Makarnacı, kömürcü diye aşağılayanları sadece Allah'a havale edeceğiz. Benim aziz milletimi, kömürcü, makarnacı diye una oyunu satan diye aşağılayanlar devası olmayan bir hastalıktır. Hiç endişeniz olmasın bu tekebbür millet karşısında kaybetti ve kaybedecektir. 10.5 yılda dünyaya örnek olacak şekilde yaptığımız yardımlar devam edecek.

Aile ve sosyal politika bakanlığımız PTT ile çok güzel bir proje başlattı. Artık sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Yardım alan ailelere kart veriyoruz. Artık kuyruğa girmeden parasını alacak. Bu güzel uygulamanın da hayırlı olmasını diliyorum.

"ÇÖZÜM, BİR SÜREÇTİR"

Çok değerli milletvekili arkadaşlarım geçen hafta akil insanlarla bir araya geldim. Öncelikle çözüm süreci adına büyük bir samimiyetle, bu işi gerçekleşen heyetimize teşekkür ediyorum. Akil İnsanlar çok güzel bir vazife yaptılar. Ortaya çıkan raporlar ışığında ilerleyeceğiz.

Çözüm süreci bir süreçtir. AK Parti'nin kurulmasıyla başlamış devam eden bir süreçtir. Kökü yıllara dayanan bir sorunun hemen çözülmesini bekleyemeyiz. Her taraf böyle bir süreçte sabırlı olmalı. Keşek bir gecede tüm sorunlar bitse ama bunun mümkün olmadığını biliyıoruz.

"TEK VATAN, TEK DEVLET, TEK MİLLET"

Bir tarafı yaparken bir tarafı yıkamayız. Süreç içinde defaatle ifade ettim. Türkiye Cumhuriyeti tek bir ferdi kalana kadar sınırını, bayrağını sonuna kadar korur ve koruyacaktır.

Tarihin hiçbir döneminde bayrağımız için vatanımız için canımız ortaya koymaktan çekinmedik. Biz yola çıkarken ne dedik tek vatan, tek devlet, tek millet dedik. Tek din demedik, tek dil demedik.

"HİÇ BİR ETNİK GRUBU AYIRMAYIZ"

Bizim devlet anlayışımızda farklı dinleri bir arada tutmak , farklı dilleri konuşanları bir arada tutmak bizim devlet anlayışımızdır. Bugün özellikle bir şey söyleyeceğim ne dedik; etnik milliyetçilik, bölgesel, dinsel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Etnik milliyetçilik ne demek bu ülkede 36 etnik grup var. Türk, Kürt, Boşnak, Laz, Arap hepsi bizim canımız. Birini bir kenara koy, bizde böyle bir anlayış yok. Eğer biz böyle bir anlayışın temsilcisi olsaydık 78 vilayette vekil çıkarabilir miydik?

"YÜZDE YÜZÜN İKTİDARIYIZ"

Biz yüzde 50 oy ile geldik. Ama yüzde yüzün iktidarı olduk. Biz de bölgesel milliyetçilik de yok. Biz tüm vatan topraklarının partisiyiz. Batıyla doğu arasında makas çoktu şimdi bu fark kapanıyor.

"24 HAVALİMANI İNŞA ETTİK"

Doğu'da Güneydoğu'da Karadeniz'de yaşayan kardeşlerime sesleniyorum. Bundan 10 yıl önce Hakkari'ye havalimanı yapılacak dense kim inanırdı. Bu arada Kastamonu'daki havalimanı da bitti. Geldiğimizde 26 vilayette havalimanı vardı. Şimdi 50 tane oldu.

Bu arada Bingöl de bitti. Bu neyi gösteriyor. Bu iktidar bu millletin hizmetkarıdır. Tüm ülkeyi modern bir hale getireceğiz. Alt yapı, üst yapı, yollarıyla hizmet vereceğiz.

Biz baraj yaparken BDP gibi partiler bunun karşısına çıkıyor. Biz geleceğin en büyük tehdidi olan su problemine şimdiden önlem alıyoruz. Suyu 7 defa dönüştürecek teknolojiyi getireceğiz.

Dinsel milliyetçiliği de karşıyız. AK Parti buna da karşı. Biz laik, demokrat sosyal bir devletiz. AK Parti tüm inanç gruplarına eşit mesafededir. Bunu farklı yerlere çekmek isteyenler var. Bu millet o tür grupları da affetmeyecektir. Biz bir olacağız, diri olacağız, güçlü oalcağız.

"ŞİDDETSİZ ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIZ"

Terör örgütleri eylem yaptığında, hiç geri adım atmadan bunlarla mücadele ederiz. Silahların olduğu bir yerde fikirler konuşulmaz. En başından beri bunun mücadelesini vereceğiz. Biz sonuna kadar şiddetsiz çözümün parçası olacağız.

Bakın son zamanlarda 100 milyonluk hint keneviri yakalandı. Bazı kesimler bundan rahatsız. Çünkü terörün finansörü bu uyuşturucu. Bu işe karşı çıkanların içinde bazı siyasiler de var. Bunları da açıklayacağız. Biz bunlara müsade etmeyiz. İşte en son Lice olayı sıradan bir olay değildir. Lice olayının dayandığı yer esrar ve hint keneviri olaydır.

KALEKOL BAHANESİNİN ARDINA SIĞINIYORLAR 

Kalekol falan hikaye. Biz karakolları kaldırıyoruz. Daha güvenli hale getiriyoruz. Bunlar için terör örgütünden, parti mensuplarından izin almayız. Karakollar sınır güvenliği için olmazsa olmaz. Çok güzel olaylara çok güzel şeylere şahit oluyoruz. Cudi Dağı'nda piknik yapılıyor. Ege'den gidenler kardeşleriyle kucaklaştı. İş verenler bölgeye ardı ardına ziyaretler yapıldı. Böyle bir atmosferi bozmaya kimsenin hakkı yok.

"YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ"

Bu terör benim Kürt kardeşlerime acıdan, hüzünden başka bir şey vermedi. Biz bu hüzünden kurtarmak zorundayız. Barışın çelik gibi bir irade ile geleceğini söyledik. Bu atmosferi bozmak isteyen bunun vicdan azabından kurtulması mümkün değil. Biz bu sürece canımızı koyduk. Hiçbir sabotaj bizi bu kutlu yolculuktan geri döndüremez. Çünkü biz Türkiye'nin geleceğini bu çözümde görüyoruz.

Bu süreci bozmak isteyenler bu ülkeye ihanet içindedir. taviz vermeyiz, yasaların dışına çıkmayız. Şehitlerin hatırasını çiğnetmetmeyiz. Ama mutlu sona ulaşmak için de var gücümüzle, canla başla çalışırız. Bu süreci akamete uğratmak isteyen hangi siyasi parti olursa olsun hakkını alır.

BU SÜRECİ ZEHİRLEMEK İSTEYENLERİ AFFETMEYİZ

Çözüm sürecindeyiz diye illegal örgütler, zehir ticareti yapanları görmezden mi geleceğiz. Böyle bir beklenti içinde olanlar kusura bakmasın. Böyle bir hukuksuzluğun içinde olmayız. Bu süreci zehirlemek isteyenleri affetmeyiz. Lice'deki olayları hepimiz gördük.

Yine söylüyorum Karakol bahanedir. Devlet vatandaşını korumak için her türlü tedbiri alır. Karakollar savunma noktalaırıdır. Karakola kim neden karşı çıkar? Barajlara neden kim karşı çıkar? Bu karakollara karşı alerji neden oluşuyor.

İşin içinde başka bir iş var. Acaba karakol, barajlara neden karşı çıkıyorsun. Emniyet güçleri yakın zamanlarda uyuşturucu  kaçakçılığına büyük darbe vuruldu. Bu suçları gösteriler eşliğinde kapatmak ahlaksızlık ve vicdansızlıktır.  Doğu'da veya Batı'da yapılan eylmelerin ne anlama geldiğini biliyoruz.

"BİZ MİLLETİZ"

Biz milletin kendisiyiz. Milletin bir isteği varsa bunu biz anlarız. Mayıs ayında yapılanlar acaba ne adına yapıldı? Olay bir ağaç mıydı? Hayır. Herkes gördü. 10 yılda nerede başlayıp nereye gelen bir ülke var. Enerjide düşünün karanlıkta yaşayan bir ülkeyken şimdi aydınlığa geldik.

"CHP HER ZAMAN SORUNUN PARTİSİ OLMUŞTUR"

CHP bu ülkede her zaman sorunun partisi olmuştur. Şimdi 3. Havalimanı için danıştaya iptal için başvuru yapacaklar. Ama Allah’ın izniyle buna güçleri yetmeyecek.

Vandallığa düşen olayları gördük. Bu olaylar sırasında bir kızımız çok çirkin bir saldırıya uğradı. CHP’nin Genel Başkanı çıkıyor ahlaktan uzak edepsiz bir şekilde bu yalandır diyor. 1960’ların CHP’si bunlardan daha az zalimdir. Şimdi celladına aşık, işbirlikçi, zencilşkten beyazlığa terfi etmeye çalışan biri var.

CHP’nin kadınlarından tepki beklerdim. Herkesten bu saldırıya insanca bir tepki beklerdim. Kabataş’taki canileri bulup yargı önüne çıkaracağız. Benim milletim endişe etmesin. Zarara uğratılan esnafım hiç merak etmesin. Bu çirkinliğin hesabını soruyoruz.

"DEMOKRASİLERDE İKTİDARIN YOLU SANDIKTAN GEÇER"

Kimsenin yanına kar kalamayacak. Biri çıkmış Londra’da İstanbul’un kurtulduğunu söylüyor. Sözde sanatçı. Bunlardan da hesap soracağız. Bunun da hesabını verecek. 

Kardeşlerim demokratik sistemler içerisinde iktidar olmanın tek yolu sandıktır. Siyaset yapmak istiyorsa partisini kurar sandığa gider.

Millet bize iktidar verdi. Hamdolsun oylarımızı sürekli arttırmak suretiyle durmak yok yola devam dedik. Şimdi CHP, MHP ve BDP’ye sesleniyorum. Çalışın sizin de olsun. Halkı kucaklayın. Bu millet size de yürü diyebilir. Biz halkımızı kucaklıyoruz.

İktidara geldiğimizde 30 yaş seçilme yaşıydı ne yaptık? 25’e indirdik. Bunu da yeterli görmüyoruz. 18’e indireceğiz. Şimdi soruyorum gençliği kim seviyor? Muhalefet diyor ki parlemantoyu çoluk çocuğa mı teslim edeceğiz. Biz de diyoruz ki; o yaşlarda bir devri kapatan bir neslin torunuyuz.

Gezi Parkı araştırma komisyonu için teklif verdik. 8 ilçe ve belde başaknı bugün partimize geçiyor. Bir de Meclis Başkanımızı seçeceğiz. Hep birlikte gidip oyumuzu kullanacağız. Başkanlık seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.

Önümüzdeki hafta gelecek olan başı rahmet, ortası mağfiret sonu da ebedi azaptan kurtulmak olan Ramazan'ı Şerif'in de cenabı Allah'tan hayırlara vesile olmasını diliyorum.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.