Erdoğan'dan iki bakana fırça

Erdoğan'dan iki bakana fırça

Çikolata var ambalajı yok. Bu, bir anlam ifade etmez..

 

ENSONHABER.com / ÖZEL
Ankara'nın En Özel Kalemi Ankara'nın nabzını tutmaya devam ediyor.. Yine bomba bir haberle karşınızda..

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 24. GAP Yüksek Kurulu toplantısında, iki bakana kibar bir şekilde, "icraatı anlatma ve kamuoyunu etkileme" dersi verdi.

İKİ BAKANA FIRÇA
Erdoğan, GAP Eylem Planı ile ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığı CD'yi medyaya dağıtmasını istediği Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan, "CD yok" yanıtı alınca, "Çikolata var, ambalajı yok. Bu, bir anlam ifade etmez. Ürünü ambalaj sattırıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Tunceli'de baraj çalışmalarıyla gözelerin yok edildiği yönündeki karşıt kampanya konusunda açıklama yapmasını istediği Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'ndan, "Çarşamba günü" yanıtını alınca bu kez, "Neyse geciktin. Ben seni geçtim şu anda" diyerek artık açıklamasının bir anlamı kalmadığını ima etti.

Başbakan Erdoğan, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada; Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında bölgedeki sulama ve karayolu projelerini artırmaya karar verdiklerini söyledi. Erdoğan, DAP için 2008-2010 döneminde 3.7 milyar Türk Lirası tahsisat ayırdıklarını, 2010 yılında bölgeye tahsisat oranında yüzde 46.5 oranında artış sağladıklarını belirtti. Konya Ovası Projesi (KOP)'nin de hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, Konya Havzası'nda toplam 703 bin hektar alanın 429 bin hektarının sulanmaya başladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, GAP eylem planının 73 eylem adı altında 300'de fazla projeden oluştuğunu belirterek, GAP genel yatırımlarının kamu yatırımlarından aldığı payın 1990-2007 döneminde yüzde 7 iken 2009 yılında bu oranın yüzde 14'e yükseldiğini söyledi.

CD'Yİ NİYE DAĞITMADIN?
Başbakan Erdoğan, GAP Eylemi Planı ile ilgili ayrıntılı dokümanın gazetecilere dağıtılacağını söyledikten sonra Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a dönerek, "Tabii bunu CD olarak dağıtılmasını istiyorum. Sayın Bakanım projelerin ne durumda olduklarını gösterecek şekilde medyaya dağıtalım" dedi. Yılmaz'dan, CD'lerin hazırlanmadığı yanıtını alan Başbakan Erdoğan, "Zira çikolata var ambalajı yok. Bu, bir anlam ifade etmez. Bir ürünü ambalaj sattırıyor. Ambalaj yoksa bu ülkede ne olduğundan kimsenin haberi yok. Bunun için bunların gayet güzel ambalajını yapmamız lazım" diyerek kibarca eleştirdi.

NİYE AÇIKLAMA YAPMADIN?
Başbakan Erdoğan, Tunceli'de yapılacak Munzur barajından söz ederken, "Tunceli'de gözeler yok ediliyor' diye kampanya başlatılıyor. Halbuki böyle bir şey söz konusu değil. Gözelerle ilgili en ufak kapatma söz konusu değil" dedi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na dönen Başbakan Erdoğan, "Sanıyorum Veysel bey yaptığı basın toplantısında bunu açıklamış olması lazım" dedi. Eroğlu'nun, "Çarşamba günü açıklayacağız" yanıtı üzerine Başbakan Erdoğan, "Neyse geciktin. Ben seni geçtim şu anda" diyerek artık açıklamasının bir anlamı kalmadığını ima etti. Erdoğan, "Bakanıma da söyledim gerekirse atlayıp oraya gideceğim. Proje üzerinde değil, yerinde basın mensuplarına bunları göstereceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.