Erdoğan'dan Bakü'ye çok güçlü vurgu

Erdoğan'dan Bakü'ye çok güçlü vurgu

Başbakan Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanında açıklama yaptı. Erdoğan, 5 bakanla birlikte yaptığı kritik ziyaretinin anlamını şöyle özetledi:


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere özel uçak ''ANA'' ile saat 17.10'da Bakü'ye gitti.

Başbakan Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve öteki ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Azerbaycan'a gitti.

BAKÜ'YE ÇOK GÜÇLÜ DOST VE MÜTTEFİK VURGUSU

Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanında açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Aramızda sorun olmadığını defaatle açıklamamıza rağmen, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ayrıcalıklı ilişkinin devamını bir kez daha vurgulamak istiyorum. İki ülke ilişkileri çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Bölge ile ilgili ortak hareket edebileceğimiz konuları görüşeceğiz. Kafkaslar ve enerji konusunda yeni atılacak adımları görüşeceğiz.

Bu düşüncelerimi Bakü'de de güçlü bir şekilde vurgulayacağız. Orada yapacağım basın toplantısı ile bunu duyurma fırsatı bulacağız."

Erdoğan Azerbayca'dan ardından Polonya'ya da bir ziyaret gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan açıklamasının ardından basının sorularını da cevapladı.

Erdoğan'dan Gül'e destek

Başbakan bugün cumhurbaşkanı Gül'ü ve Erdoğan'ın Kürt sorununa bakışını eleştirerek "hangi ihanete destek aranıyor" diye soran Bahçeli'ye de yanıt verdi. "Kuru sıkı atacaklarına ne yapacağız diye düşünsünler" dedi.

Erdoğan, "İyi niyetle iyi şeyler olmasını temenni ediyorum. Krizi fırsata dönüştürmek lazım. Devletin oturmuş kurumları var. Bundan rahatsız olanlar rahatsızlıklartının nedenini açıklasın." dedi.

1. Ordu Kamutanı Ergun Saygun'a ziyaret konusu

Gecikmiş olan bir nezaket ziyaretimdir. Kendisini İstanbul'a geldiğim zaman ziyaret edeceğimi söylemiştim. Bir İstanbullu olarak yapılmış nezaket ziyaretidir. Bu ziyarette güncel sorunları da konuşma fırsatımız oldu. Başka nedenler aramaya gerek yok. Samimi bir nezaket ziyaretidir.

Ergenekon konusundaki imzasız mektuplar

Bunların hepsi yargı sürecinde olan konulardır. Bu konularla ilgili bir açıklama yapmam mümkün değildir.




Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.