Erdoğan'a Gazze Üniversitesi'nden fahri doktora

Erdoğan'a Gazze Üniversitesi'nden fahri doktora

Gazze İslam Üniversitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora unvanı verdi. Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal El Hudari, Rektör Prof. Dr Kamalain Sha'ath ve beraberindeki heyet, Başbakanlık Resmi Konutu'na gelerek Erdoğan'ı bizzat ziyare

Başbakan Erdoğan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Gazze'deki dramla ilgili dünyaya mesajlar verdi. Masum sivillerin öldürülmesine tepki gösteren Erdoğan, üniversitenin zor koşullar altında yürüttüğü çalışmalara da değindi. Başbakan, "Bombaların, kurşunların, işgalin, insan haklarından uzak koşulların altında 32 yıldır bir akademik hayat Gazze'de sürdürülüyor." derken, fahri doktora unvanını sorumluluk altında ölene kadar taşıyacağını söyledi.
Başbakanlığı döneminde dünyanın değişik üniversitelerinden pek çok fahri doktora unvanı aldığını ancak bunun çok farklı bir anlamı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin kaderi, Filistin'in kaderinden, Filistin'in kaderi aynı şekilde Türkiye'nin kaderinden, Kudüs'ün, Ramallah'ın, Gazze'nin kaderi, İstanbul'un Ankara'nın, İzmir'in kaderinden ayrı değildir. Biz, Filistin diyoruz, Gazze diyoruz, Kudüs diyoruz, çocuklar öldürülmesin diyoruz. Masum siviller hayatlarının baharında katledilmesin diyoruz. Evler yıkılmasın, okullar, hastaneler bombalanmasın istiyoruz, bunu insaniyet adına söylüyoruz. Vicdanımıza kulak verdiğimiz için söylüyoruz ve bunu söylemek için değil, kalbimizden, vicdanımızdan gelen ses olduğu için söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dün nasıl Darfur için Kabil için, Tiflis için sesimizi yükselttiysek bugün de Gazze için, Haiti'nin, Şili'nin, Çin'in çocukları için yükseltiyoruz.'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz her ne sebeple olursa olsun çocuklar öldürülmesin istiyoruz. Filistin'deki taraflar arasındaki ihtilafların ve çekişmelerin Filistin davasına yarar sağlamayacağını, bize üzüntü verdiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Biz Sabra, Şatila için gözyaşı döktük. Şimdi de kardeşler arasındaki kavga için gözyaşı dökmek istemiyoruz. Filistin'in de bizlerin bu acısını gidermek noktasında üniversite mensuplarının etkili olabileceğini düşünüyorum."

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.