Erdoğan: Kızlarla Erkekler Aynı Evde Kalamaz

Erdoğan: Kızlarla Erkekler Aynı Evde Kalamaz

Başbakan Erdoğan, özel yaşam alanına müdahale ile ilgili olarak "Biz yurtlarda erkek ve kız öğrencilerin karışık kalmasına müdahale ettik" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gazetelerde çıkan "Kız ve erkek öğrenci aynı evde olmaz, denetleyeceğiz" şeklindeki sözlerine bugün parti grubunda yapmış olduğu konuşmada açıklık getirdi.

"AK Parti'nin kimliğinde böyle bir sorumluluğun altına girmek yoktur. Bulunduğum makam ve değerler buna asla müsade etmez" diyen Erdoğan "Biz devletin yurtlarında erkek ve kız öğrencilerin karışık kalmasına müdahale ettik. Bunu süratle gerçekleştirmeye başladık. Ancak bazı bölgelerde yurtlar konusunda yetersiz kaldık. Bu bölgelerde emniyete, istihbarata bir takım bilgiler geliyor ve Valiliklerimiz ve emniyet teşkilatımız bu ihbarların üzerine gidiyor. Çünkü orada nelerin olduğunu bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Görsel ve sosyal medyada bazı konular yer aldı. Ben karakteri itibariyle farklı bir siyasetçiyim. Ve bir yerde konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip bir insan değilim. Ne yapıyorsak inanarak yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz. Öyle eğilip bükülerek birşeyi sürdürmenin hesabı içinde olmadım, olmam. Bu ülkede başbakanlık görevini bu millet bize verdi. iktidarı da vize verdi. şunu da unutmayalım ki biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Ve partimiz olarak da neler yaptığımızı, neler yapmamız gerektiğini biliriz.

"KİMİN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE ETTİK?"

Kimsenin yaşam tarzına karışmadığımızı söylememize rağmen bir çok yerde, yaşam tarzımız şöyle değiştirildi böyle değiştirildi gibi ithamlarla karşı karşıyayız. 4,5 yıl ben belediye başkanlığı yaptım. Aynı ithamlarla karşı karşıya olduk. Yaptığımız belediye başkanlığında biz sonunda o söylenenlerden dolayı değil, bir şiirden dolayı içeri atıldık. Niye? Suyu bulandırdın dediler. Şimdi 11 yıldır biz türkiye'yi yönetiyoruz. Dikkat edin hep yine buna benzer arayışlar devam ediyor. 11 yıllık şu yönetimde Ak Parti iktidarı kimin yaşam tarzına müdahale etti? Karıştı? Sen niçin şöyle böyle yaşıyorsun böyle bir durum mu söz konusu oldu?

"ORADA NELERİN OLDUĞUNU BİLMİYORUZ"

Biz devletin yurtlarında erkek ve kız öğrencilerin karışık kalmasına müdahale ettik. Bunu süratle gerçekleştirmeye başladık. Ancak bazı bölgelerde yurtlar konusunda yetersiz kaldık. Bu bölgelerde emniyete, istihbarata bir takım bilgiler geliyor ve Valiliklerimiz ve emniyet teşkilatımız bu ihbarların üzerine gidiyor. Çünkü orada nelerin olduğunu bilmiyoruz. Ama aileler bize bu durumlara müdahale etmediğimiz takdirde devlet nerede diyor. O yüzden biz birileri yazacak çizecek diye gelen ihbarları yabana atmayız. Biz böyle bir sorumluluğun altına manen giremeyiz.

"BULUNDUĞUM MAKAM BUNA MÜSADE ETMEZ"

AK Parti'nin kimliğinde böyle bir sorumluluğun altına girmek yoktur. Bulunduğum makam ve değerler buna asla müsade etmez. Ben Başbakan olarak Anadolu topraklarını bilen ve bu işlere asla müsade etmeyeceğin bilen bir insanım. Çünkü damdan düşen bir insanım. Bunun şikayetini de sürekli dinleyen bir insan olarak, bu işte biz kararlı adım atmaya mecburuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.